Tudor Jora, elevul de opt ani care fascinează juriile concursurilor naționale și internaționale de pian

0
Loading...

12 aprilie 2019

Un elev din clasa I a Școlii de Arte „Nicolae Tonitza” din Bârlad uimește în ultimul timp juriile concursurilor naționale și internaționale de pian. Tudor Jora este mândria Școlii „Tonitza”. La doar opt ani, pe care îi va împlini pe 27 aprilie, Tudor cântă dumnezeiește, pentru un copil de vârsta lui. S-a întors recent de la Iași cu premiul I la concursul „Piano ArtIs”, una dintre cele mai grele competiții muzicale.

Tudor a făcut o impresie nemaipomenită la concursul de săptămâna trecută de la Iași.

Piano Artis>> este un concurs de excepție, la care participă doar copiii foarte, foarte buni, iar Tudor este un copil special. Nu este doar talentat, ci și foarte muncitor. Premiul I, acordat săptămâna trecută micului pianist, este foarte onorant, întrucât vine din partea unui juriu deosebit de avizat, format din trei profesori universitari, unul din Cluj, altul din Brașov și altul din Bacău. Este un elev cu care școala noastră se mândrește și cu care nu se întâlnește foarte des și în fiecare promoție”, ne-a declarat profesoara lui de pian, Emilia Mocanu.

Anul acesta, pe lângă premiul I la concursul „Piano Artis”, Tudor s-a întors cu locul I de la concursul național „Forte Piano” de la Iași, cu locul I de la concursul național „Carl Czerni”, de la Piatra Neamț și locul I la concursul internațional „Neghiniță” de la Bacău.

Talentatul elev a început să studieze pianul la patru ani și jumătate, cu profesoara Anemona Forțu Niagu, și ea absolventă a Școlii „N.N Tonitza”, cu care de altfel va continua la anul să se pregătească, după ce aceasta va reveni din concediul de maternitate.

În familia lui Tudor mai există o mică concurentă. Sora lui, Daria, elevă a școlii „Manolache Costache Epureanu”, în clasa a IV-a, studiază și ea pianul de cinci ani. Au luat împreună premiul II la concursul internațional „Ofranda sunetului”, de la Iași, unde au interpretat o piesă la patru mâini. Tudor studiază individual pianul, dar câteodată este ajutat și de Daria. Bogdan Jora, tatăl lui Tudor, a hotărât să îl ducă pe micuț la ore de pian după ce a simțit că are un auz special, de muzician. La opt ani, Tudor cântă foarte bine, exersează zilnic o oră sau două și pe zi ce trece dorește să devină tot mai bun. Știe de pe acum că vrea să urmeze Conservatorul și să devină un pianist celebru.

Anul trecut, palmaresul a fost la fel de bogat ca și anul acesta. A obținut locul I la concursul internațional „Chopin” de la Bacău, locul I la „Forte Piano” Iași și „Carl Czerni” Piatra Neamț, dar și locul I și trofeul la pian la concursul internațional „Neghiniță” Bacău. Tudor se pregătește să participe anul acesta la încă patru concursuri: la Tulcea, București, Sibiu și Chișinău.

Sursa: http://estnews.ro/2019/04/12/tudor-jora-elevul-de-opt-ani-care-fascineaza-juriile-concursurilor-nationale-si-internationale-de-pian/

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here