Măsuri suplimentare pentru fluidizarea traficului la punctele de frontieră

0
Loading...

5 iulie 2019, 17:04

În sezonul estival, Poliţia de Frontieră sporite pentru fluidizarea traficului la graniţă, pe durata sezonului estival. Se lucrează cu personal suplimentar şi este folosită la capacitate maximă infrastructura punctelor de trecere a frontierei. În lunile de vară din 2018, 21 de milioane de persoane au trecut frontierele României.

”Având în vedere că a început sezonul estival şi mulţi cetăţeni români aleg să-şi petreacă vacanţa în afara graniţelor ţării, respectiv turişti români şi străini se deplasează în zona litoralului Mării Negre, Delta Dunării şi staţiunile montane, Poliţia de Frontieră Română şi-a adaptat misiunile în scopul fluidizării traficului în punctele de trecere a frontierei şi asigurării unui climat de siguranţă şi ordine publică în zona de competenţă”, a transmis Poliţia de Frontieră.

Astfel, peste 4.000 poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat. În anul 2018, în perioada estivală 01.06.2018 – 31.08.2018, au trecut frontiera aproximativ 21 milioane de persoane (dintre care aproximativ 16,6 milioane cetăţeni UE şi 4,4 milioane cetăţeni non UE) şi peste 5,1 milioane mijloace de transport.

Se recomandă tranzitarea tututor punctelor

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost cele de la frontiera româno-ungară (6,4 milioane persoane) şi cele aeroportuare (5,6 milioane persoane), atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire.

”În perioada sezonului estival, o situaţie aparte se înregistrează la graniţa cu Bulgaria, având în vedere numărul mare de turişti care tranzitează aceasta frontieră (3,5 milioane persoane anul trecut). Astfel, se constată o creştere semnificativă a valorilor de trafic prin P.T.F. Vama Veche, anul trecut, prin acest punct de trecere efectuând formalităţile de frontieră aproximativ 880.000 de persoane, situaţie care se menţine în acelaşi trend şi în prezent, în mod special în zilele de sfârşit de săptămână când valorile de trafic cresc cu peste 200 %”, a mai transmis Poliţia de Frontieră. Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia aglomerărilor.

Sursa: http://adevarul.ro/locale/calarasi/masuri-suplimentare-fluidizarea-traficului-punctele-frontiera-1_5d1f4cc1892c0bb0c624c56d/index.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here