Comunicat de presă – Asociaţia “Ana şi Copiii”

0
Loading...

2019-10-03 10:32:30

În cei 12 ani de activitate, Asociaţia “Ana şi Copiii” a ajutat peste 10.000 de copii defavorizaţi

* Peste 5 milioane de lei au fost cheltuiţi în total pentru serviciile oferite copiilor

* Peste 9.000 de voluntari au oferit 72.000 de ore de voluntariat copiilor

Asociaţia “Ana şi Copiii” sărbătoreşte, în luna octombrie, 12 ani de la înfiinţare, timp în care 10.052 de copii ce provin din familii defavorizate au fost ajutaţi prin monitorizare, consiliere şi mediere şcolară. Aceştia au primit, la începutul fiecărui an şcolar, ghiozdane cu rechizite, iar Paştele şi Crăciunul le-au adus cadouri de tot felul. Totodată, 3.728 de familii au primit cu regularitate pachete cu alimente, produse de igienă personală, haine şi încălţăminte, mobilier, obiecte electrocasnice.

În cei 12 ani de activitate, Asociaţia “Ana şi Copiii” a înfiinţat 1 Centru de zi pentru copiii aflaţi în dificultate (Bucureşti) şi 2 Centre de sprijin Comunitar (Fundulea şi Urlaţi), unde copiii primesc zilnic două mese şi sunt ajutaţi să îşi facă temele.

În cei 12 ani de activitate, 987 de copii defavorizaţi au beneficiat de servicii educaţionale zilnice, 2 mese pe zi, abonamente RATB şi Metrorex. Rata de promovabilitate şcolară în rândul acestora fiind de 98%.

În cei 12 ani de activitate, 21 biblioteci din comunităţile defavorizate din zona de sud a ţării au fost dotate cu cărţi şi manuale şcolare, iar 14 laboratoare de informatică au fost dotate cu calculatoare.

În cei 12 ani de activitate, 11.240 de copii au participat la cursuri de igienă orală, 15.242 au primit, constant, seturi de produse de igienă orală, iar alţi 411 de copii au beneficiat de tratamente stomatologice.

În cei 12 ani de activitate, 321 de tineri din programele asociaţiei, care au împlinit 18 ani, au primit sprijin în găsirea unui loc de muncă şi au fost angajaţi, reuşindu-se, astfel, integrarea lor în societate.

În cei 12 ani de activitate, 5.428 de copii au beneficiat de excursii în aer liber, spectacole de teatru şi muzee, vizite la Grădina Zoologică/Botanică, etc.

În cei 12 ani de activitate, 1.239 de copii s-au bucurat de o tabără de vară.

În cei 12 ani de activitate, 4.218 copii şi 965 părinţi sau aparţinători au primit consiliere psihologică.

În cei 12 ani de activitate, 165 de părinţi au primit sprijin în găsirea unui loc de muncă, iar ulterior au fost angajaţi.

În cei 12 ani de activitate, 27 de familii au beneficiat de sprijin pentru reconstruirea locuinţei (2 case au fost construite de la zero), iar alte 12 familii au beneficiat de plata chiriei pe o perioadă de la 3 luni la 3 ani.

În cei 12 ani de activitate, beneficiarii programelor Ana şi Copiii au primit mii de donaţii, precum cadouri de Crăciun, alimente, haine, produse de igienă, rechizite, etc.

În cei 12 ani de activitate, copiii sprijiniţi de către Asociaţia Ana şi Copiii au primit nenumărate premii, în special la olimpiadele de limba română şi matematică, au scris diverse articole în reviste şcolare sau au participat la cursuri şi activităţi ori proiecte extraşcolare.

În cei 12 ani de activitate, peste 9.000 de voluntari au oferit 72.000 de ore de voluntariat, pentru prevenirea abandonului şcolar şi familial al copiilor din familii defavorizate (sprijinite de Asociaţia Ana şi copiii), atât prin activităţi didactice, cât şi prin acţiuni de voluntariat în grupuri mari.

În cei 12 ani de activitate, circa 5.000 de copii au primit primul tort de ziua lor şi cadouri, cu sprijinul voluntarilor şi prietenilor de nădejde Ana şi Copiii.

Costul total al tuturor serviciilor oferite de Asociaţia Ana şi Copiii, în cei 12 ani de activitate, se ridică la 5.023.004 lei (în afara donaţiilor de alimente, produse de igienă, cadouri de Crăciun şi Paşte, haine, rechizite, mobilă, etc).

Despre Asociaţia “Ana şi Copiii”

Asociaţia “Ana şi Copiii” este o organizaţie umanitară, neguvernamentală, apolitică şi non-profit, ce are ca misiune prevenirea abandonului familial şi şcolar prin programe educaţionale, asistenţă socială, medicală şi juridică, activităţi de recreere şi socializare, activităţi de informare, acţiuni şi măsuri de conştientizare şi sensibilizare socială şi înfiinţarea de servicii sociale, pentru şi în sprijinul comunităţii. Asociaţia a început să activeze în domeniul protecţiei copilului şi familiei încă din anul 2006, dar entitate cu personalitate juridică a devenit în toamna anului 2007.

Povestea asociaţiei a început în momentul în care Mihaela Voivozeanu, preşedintele asociaţiei, a decis să ajute o fetiţă pe nume Ana. După multă muncă, eforturi şi dedicare, au urmat şi multi, multi alti copii, pentru că numărul lor creşte de la săptămână la săptămână.

Detalii despre povestea “Ana şi Copiii” găsiţi pe anasicopiii.ro/poveste.

În prezent, “Ana şi Copiii” oferă servicii unui număr de 721 de copii şi 249 de familii din Bucureşti şi judeţele Călăraşi şi Prahova.

Persoană de contact: Mihaela Voivozeanu, preşedinte Asociaţia “Ana şi Copiii”

021 222 61 51

Sursa: https://www.agerpres.ro/stiri/2019/10/03/comunicat-de-presa-asociatia-ana-si-copiii–379427

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here