Un fost senator PSD este acuzat că noaptea aruncă deşeuri din Capitală pe câmpuri din Ilfov şi Călăraşi

0
Loading...

16 octombrie 2019, 14:23

Fostul senator PSD Ilie Ciuclea este acuzat că firma sa, SUPERCOM, transportă deşeuri colectate din Sectorul 2 al Capitalei şi le aruncă cu ajutorul a două contracte fictive pe câmpurile din judeţul Ilfov şi Călăraşi. O investigaţie realizată de Q Magazine scoate la iveală cum s-au organizat pe sub mână licitaţiile pentru serviciile de salubritate, legătura lui Ciuclea cu conducerea Sectorului 2 precum şi pericolul la care sunt supuşi locuitorii.

Potrivit materialului

, maşinile firmei SUPERCOM, care deţine contractul de ridicare a gunoiului în sectorul 2 al Capitalei, transportă ilicit tone de deşeuri atât la instalaţii improvizate în satul Şindriliţa comuna Găneasa din Judeţul Ilfov, cât şi în satul Ulmeni, comuna Ulmeni, şos Olteniţei nr 41. Mare parte din deşeuri ajung pe câmpurile din jurul celor două localităţi.

„Conform unor declaraţii obţinute de reporterii Q Magazine, şoferii SUPERCOM recunosc atât schimbarea destinaţiei şi transportul ilicit a unei părţi din deşeurile menajere colectate de pe raza sectorului 2 cât şi transportul mascat al acestora de la un punct de stocare ilegal al deşeurilor din str. Gherghiţei nr. 23C, Bucureşti, la punctul de lucru din Şindriliţa al societăţii Tekko, cât şi la societatea Utiltrailer din sat Ulmeni, com. Ulmeni, jud. Călăraşi.

Între cele două puncte de transfer nu există capacităţi de tratare a deşeurilor sau instalaţii specifice de epurare a levigatului la capacitatea necesară tratării acestor cantităţi mari.

Destinaţia finală a acestora sunt, de fapt, câmpurile din împrejurimile satului Şindriliţa şi împrejurimile satului Ulmeni, zona apropiată de Dunăre”, scrie publicaţia.

Câmpul din Şindriliţa unde SUPERCOM este acuzat că aruncă deşeurile din Capitală FOTO Q Magazine.

Investigaţia mai dezvăluie că Ilie Ciuclea, deţinătorul SUPERCOM, este un apropiat al fostului primar al sectorului 2, Niculaie Onţanu, şi că sunt într-o relaţie fin-naş. De altfel, contractul iniţial a fost câştigat de SUPERCOM în mandatul acestuia din urmă, el fiind recent prelungit, în ciuda unei hotărâri pronunţate a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

„Primarul Mihai Toader a introdus pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local din 27 septembrie încheierea unui protocol cu societatea Supercom prin care se dau acesteia, pentru o perioadă de 20 ani, toate deşeurile provenite de pe raza sectorului 2 al capitalei fără licitaţie publică! Hotărârea încalcă flagrant legea, iar referatele întocmite de primar, de directorul Direcţiei juridice şi de Directorul Departamentului de Servicii Publice sunt fără conţinut, nu explică nimic şi sunt făcute doar cu scopul de a induce în eroare consilierii care au votat acest proiect având informaţii eronate.

Nimeni nu poate explica motivele pentru care a fost aleasă societatea Supercom, mai ales că experţii din piaţa deşeurilor spun că există diferenţe semnificate de competitivitate între aceasta şi alte companii precum Rebu, Rosal Grup sau Romprest, societăţi care au calificative şi titluri superioare faţă de Supercom.

Practic primarul sectorului 2 mimează respectarea hotărârii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care impune organizarea unei licitaţii privind serviciile publice de salubrizare. Acesta organizează o procedură din care sunt excluse tocmai deşeurile de la populaţie ce reprezintă cea mai mare proporţie a serviciului, urmând a fi plasate fără licitaţie, printr-o simplă hotărâre de Consiliu Local, către Supercom”, mai scrie Q Magazine.

Sursa: http://adevarul.ro/news/politica/fost-senator-psd-acuzat-noaptea-arunca-deseuri-capitala-campuri-ilfov-calarasi-1_5da6f7c2892c0bb0c6a11a5b/index.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here