Razie. Peste 850 de kilograme de produse toxice, confiscate de poliţişti

0
Loading...

7 decembrie 2019, 12:37

Peste 850 de kilograme şi 1.300 de litri de produse de protecţie a plantelor şi substanţe utilizate în igiena şi sănătatea publică, la dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare au fost ridicate de poliţişti în urma unei razii desfăşurate la nivel naţional.

Poliţiştii desfăşoară, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, la nivel naţional, o acţiune pentru prevenirea şi sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul produselor de protecţie a plantelor şi al substanţelor utilizate în igiena şi sănătatea publică, la dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare. Astfel, oamenii legii verifică activităţile societăţilor comerciale şi ale persoanelor fizice care efectuează operaţiuni în aceste domenii, a modului de autorizare la organele competente şi a respectării legislaţiei aferente.

În perioada 21 noiembrie – 6 decembrie 2019, poliţiştii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase au efectuat verificări şi controale la 345 de agenţi economici înregistraţi/autorizaţi să desfăşoare operaţiuni cu substanţe utilizate pentru igiena şi sănătatea publică, la dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare sau cu produse de protecţie a plantelor.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate 53 de fapte de natură penală, dintre care 29 de infracţini prevăzute de O.U.G. nr. 195/2005 privind protecţia mediului, 8 sancţionate de art. 359 Cod penal (Traficul de produse sau substanţe toxice), 3 la Legea 211/2011 privind regimul deşeurilor şi 13 infracţiuni la alte acte normative. Au fost dispuse măsuri de cercetare a 34 de persoane care sunt bănuite că, sub diferite forme, ar fi participat la săvârşirea acestor infracţiuni.

Totodată, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, 164,4 kg. şi 1.062 de litri de produse de protecţie a plantelor, precum şi 707 kg. şi 293 de litri de substanţe utilizate în igiena şi sănătatea publică, la dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare. Tot în cadrul acţiunii, pentru alte nereguli constatate, cu pericol social redus, au fost aplicate de către instituţiile participante la acţiune 134 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 267.600 de lei. Astfel de activităţi au fost desfăşurate şi în primul trimestru al anului 2019, urmând ca ele să se desfăşoară şi în perioada următoare.

Sursa: http://adevarul.ro/locale/calarasi/razie-850-kilograme-produse-toxice-confiscate-politisti-1_5deb7fde5163ec4271c6a0f1/index.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here