Ceaţa pune traficul în pericol. Vizibilitate scăzută pe Autostrada Soarelui

0
Loading...

11 decembrie 2019, 09:46

SCeaţa densă pune în pericol traficul rutier. Poliţiştii de la Centrul Infotrafic au anunţat miercuri dimineaţă că circulaţia este îngreunată pe Autostrada Soarelui din cauza vizibilităţii scăzute.

Pe mai pe multe artere rutiere din judeţele Brăila, Călăraşi, Covasna, Giurgiu, Ialomiţa, Mureş, Sibiu şi Teleorman, precum şi pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, pe tronsoanele kilometrice 64 – 105 (Lehliu – Drajna) şi 143 – 193 (Feteşti – Constanţa), circulaţia rutieră se desfăşoară îngreunat din cauza ceţii, vizibilitatea fiind redusă sub 200 metri şi pe alocuri sub 50 de metri.

“Pentru reducerea riscului rutier, recomandăm conducătorilor auto adaptarea vitezei la condiţiile de trafic şi de drum, să ia în considerare că distanţa de frânare creşte pe un carosabil umed sau alunecos, să-şi asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă şi geamuri laterale şi să folosească luminile de ceaţă dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen.

Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă”, avertizează poliţiştii.

Sursa: http://adevarul.ro/locale/calarasi/ceata-pune-traficul-pericol-vizibilitate-scazuta-autostrada-soarelui-1_5df09e285163ec4271e8856e/index.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here