Comunicat de presă – Consiliul Judeţean Tulcea

0
Loading...

2020-02-13 17:58:38

Laboratorul de robotică „Ion Adamache” din cadrul Colegiului Dobrogean „Spiru Haret”, la inaugurare

Joi, 13 februarie 2020, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Dumitru Mergeani a participat la inaugurarea Laboratorului de robotică „Ion Adamache” din cadrul Colegiului Dobrogean „Spiru Haret”. Investiţia a fost realizată de această instituţie de învăţământ urmare a donaţiei lăsată prin testament de către inginerul Ion Adamache, fost elev al liceului.

După cum a declarat conducerea liceului, în semn de omagiu pentru acest act neaşteptat de benevolenţă, s-a hotărât, pe de o parte, realizarea unui laborator de robotică şi inventică, care poarte numele inventatorului Ion Adamache, iar pe de altă parte, organizarea unei burse onorifice „Ion Adamache”, în cuantum de 200 de lei lunar, acordată unui elev care îndeplineşte spiritul lui Ion Adamache, dar şi ceea ce instituţia consideră că înseamnă a fi elev la „Spiru Haret”. Bursa nu vizează în mod obligatoriu cel mai bun elev din şcoală, ci pe acela care dă dovada faptului că doreşte să se autodepăşească, un elev creativ şi, nu în ultimul rând, un elev pentru care aceşti bani chiar reprezintă un ajutor.

Cu prilejul inaugurării a fost realizată şi o prezentare a echipei de robotică Epsilon a Colegiului Dobrogean Spiru Haret, precum şi a concursului First Tech Challenge, la care echipa are deja experienţă, obţinând locul II la competitţia demonstrativă organizată la Călăraşi cu robotul construit în cadrul laboratorului liceului. De asemenea, în sala de sport a liceului, a fost desfăşurat un exerciţiu demonstrativ cu robotul echipei Epsilon.

„Mă întorc cu plăcere şi emoţie în sălile liceului Spiru C. Haret şi mă bucur să văd atâţia tineri minunaţi ce îmbracă haina de haretist. O donaţie venită de nicăieri, de la un fost elev al liceului, Ion Adamache, cu mare iubire de Tulcea, pe care viaţa l-a dus departe de meleagurile dobrogene, tocmai în Canada, şi care nu a uitat locurile dragi şi a lăsat prin testament o sumă impresionantă pentru liceul tinereţii lui. O donaţie ce a dat startul unui laborator de robotică, unde tinerii îşi pot etala priceperea. Am văzut o demonstraţie de succes a unei echipe, care pare de altfel o microcompanie, cu departament de programare, de mecanică şi de media, le-ar mai trebui marketing şi vânzări şi se pot lista la bursă.

A fost o idee de apreciat acest laborator pentru că ştiu că instituţia are nevoie de bani pentru alte cheltuieli curente, de exemplu acoperiş, faţadă. Tot timpul este nevoie de fonduri, dar prin realizarea acestui laborator de robotică rămâne mai departe numele celui care a făcut această donaţie importantă, unică în istoria liceului. Vreau să îi felicit pe copii, sunt foarte buni, unii dintre ei de-a dreptul geniali, dar şi pe profesorii lor, pe îndrumători, pe toţi cei care pun umărul la educaţia lor. Succes mai departe!”, a declarat vicepreşedintele Dumitru Mergeani.

Sursa: https://www.agerpres.ro/stiri/2020/02/13/comunicat-de-presa-consiliul-judetean-tulcea–448912

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here