Lotul României la canotaj din care fac parte şi sportivi de pe malul Borcei a cucerit 7 medalii la Torino

0
Loading...

12 februarie 2020, 18:44

Lotul de canotaj al României, din care fac parte mai mulţi sportivi legitimaţi la clubul din Călăraşi, a obţinut 7 medalii la Regata Internaţională „D’Inverno sul Po”. 3 de aur, 3 de argint şi una de bronz.

Lotul de canotaj al României a câştigat şapte medalii la Regata Internaţională de lungă distanţă „D’Inverno sul Po”, eveniment organizat în weekend de Clubul de canotaj Esperia-Torino. Sportivii români adaugă la palmares 3 medalii de aur, 3 de argint şi una de bronz.

Regata a fost destinată ambarcaţiunilor lungi, de opt rame plus cârmaci (8+1) şi patru vâsle (4X). Toţi sportivii au fost astfel concentraţi în acest tip de ambarcaţiuni pentru a fi testaţi în concurs, dar şi pentru a se familiariza cu competiţia.

România a luat startul cu câte 2 bărci de opt plus cârmaci (8+1) masculin şi feminin, dar şi câte 2 bărci de patru vâsle (4X) la ambele categorii, atât feminin, cât şi masculin.

O medalie de aur a fost obţinută de echipajul masculin de opt plus cârmaci (8+1), format din Huc Ciprian, Arteni Florin, Adam Constantin, Aicoboae Vlad, Bejan Sergiu, Radu Constantin, Lehaci Florin şi Chioseaua Alexandru.

Tot un echipaj masculin de opt plus cârmaci (8+1) a obţinut şi o medalie de argint, de această dată echipajul fiind format din sportivii Tudosă Ciprian, Cozmiuc Marius, Pascari Cosmin, Ceobanu Florin, Semciuc Mugurel, Ţigănescu Mihăiţă, Macovei Cosmin şi Berariu Ştefan.

La proba de patru vâsle masculin (M4X), echipajul format din Enache Florin, Prundeanu Ioan, Dedu Robert şi Ciobîcă Alexandru a obţinut medalia de bronz, iar barca în care s-au aflat Afafitei Vasile, Pîrghie Cristi, Dămii Adrian şi Chiruţă Mihai s-a clasat pe locul 4.

Şi fetele au cucerit aur

Nici echipajele feminine nu s-au lăsat mai prejos. Aurul a fost cucerit de echipajul opt plus cârmaci (8+1) format din Tîlvescu Denisa, Bereş Mădălina, Tivodariu Maria, Vrînceanu Ioana, Bereş Amalia, Dedu Georgiana, Bejinariu Viviana şi Rusu Magdalena.

Pe de altă parte, Anghel Roxana, Hegheş Mădălina, Popa Iuliana, Parfenie Beatrice, Buhuş Iuliana, Ailincăi Adriana, Parascanu Roxana şi Popescu Cristina sunt sportivele din barca opt plus cârmaci (8+1) care a obţinut medalia de argint.

La proba de patru vâsle feminin (W4X), Beleagă Gianina, Radiş Simona, Bodnar Ancuţa şi Cozmiuc Ionela au reuşit performanţa de a câştiga medalia de aur, iar Păşcanu Nicoleta, Logofătu Elena, Budeanu Andreea si Maftei Tabita s-au clasat pe locul 2, obţinând argintul.

Sursa: http://adevarul.ro/locale/calarasi/lotul-romaniei-canotaj-fac-parte-sportivi-malul-borcei-cucerit-7-medalii-torino-1_5e427e645163ec4271fc01c6/index.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here