Prognoza meteo: Când scăpăm de vremea rea. Unde se mai anunţă ninsori şi cât de mult se încălzeşte

0
Loading...

13 februarie 2020, 07:26

Valori termice mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă a anului, dar şi precipitaţii. În sud-estul ţării vor fi sub formă de ploi, la munte vor cădea ninsori, iar în jumătatea de nord se vor înregistra precipitaţii mixte. Acesta este prognoza meteorologilor pentru următoarele zile.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), joi, 13 februarie, cerul va fi temporar noros şi se vor semnala pe arii restrânse precipitaţii slabe. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, mixte în jumătatea de nord a teritoriului şi mai ales ploi, la începutul zilei, în sud-est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special pe creste. Temperaturile maxime, mai ridicate decât mediile multianuale, se vor încadra între 2 şi 13 grade, iar cele minime între -10 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 2…3 grade în Dealurile de Vest şi pe litoral.

În Bucureşti, probabilitatea pentru precipitaţii slabe va fi redusă. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 11 grade, iar cea minimă va fi de -3…-1 grad.

Nici vineri nu scăpăm de ploi. Meteorologii anunţă înnorări şi se vor semnala precipitaţii, izolat însemnate cantitativ, în cea mai mare parte a ţării. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, mixte în vest, nord şi centru şi mai ales ploi în rest. Vor fi condiţii de polei. Vântul va avea intensificări temporare la munte, dar pe arii restrânse şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime, în continuare mai ridicate decât mediile multianuale, se vor încadra între 2 şi 11 grade, iar cele minime între -4 şi 5 grade.

Şi în Capitală cerul va fi temporar noros şi trecător va ploua slab. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de -1…1 grad.

Sfârşitul de săptămână vine tot cu temperaturi ridicate în majoritatea regiunilor, iar probabilitatea de precipitaţii va fi mai ridicată în regiunile vestice, nordice şi centrale.

Estimarea meteorologilor privind evoluţia vlorilor termice şi a precepitaţiilor până pe 9 martie:

Săptămâna 17.02.2020 – 24.02.2020

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile, cu o abatere termică pozitivă uşor mai pronunţată în nord-estul teritoriului. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în jumătatea vestică a teritoriului.

Săptămâna 24.02.2020 – 02.03.2020

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi uşor deficitar, în toate regiunile.

Săptămâna 02.03.2020 – 09.03.2020

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare în regiunile intracarpatice şi în cele sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Sursa: http://adevarul.ro/locale/calarasi/prognoza-meteo-scapam-vremea-rea-mai-anunta-ninsori-incalzeste-1_5e43ba145163ec427104d158/index.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here