-1.5 C
Călăraşi
joi, 28 ianuarie, 2021

Pensionari păcăliţi la Olteniţa ziua în amiaza mare. Cum decurge escrocheria cu oale „minune” care costă o avere

14 februarie 2020, 17:34

O prelegere despre alimentaţie sănătoasă şi ademenirea cu acordarea gratuită a unor medicamente pentru dureri de articulaţii s-a transformat ieri la Olteniţa într-o escrocherie de zile mari. Practicată la nivel naţional de mai mulţi ani, înşelăciunea se desfăşoară la vedere, ţintele fiind persoanele de vârsta a treia.

Semnalul de alarmă a fost dat pe o reţea de socializate de către o femeie care a povestit cu lux de amănunte cum oamenii creduli au fost înşelaţi. Într-un final, pentru că acesta este scopul prezentărilor, organizatorii îi obligă pe oameni să cumpere oale la un preţ exorbitant: 10.000 de lei setul. Redăm integral textul postat pe pagina de socializare:

ESCROCHERIE la Olteniţa !!!!!

Astăzi, la Restaurantul „Lido” din Olteniţa, în două reprize, reprezentanţii unui SRL au organizat prezentări de vânzare directă ale unor oale de gătit la preţuri exorbitante. Clienţii au fost în general pensionari, datele de contact fiind luate de la clinici medicale private. Persoane în vârstă din Olteniţa, de obicei cu probleme medicale, au fost sunate şi invitate la o prelegere despre alimentaţie sănătoasă şi ademeniţi cu acordarea gratuită a unor medicamente pentru dureri de articulaţii.

Şi începe prelegerea.

Reprezentantul vorbeşte mult, fără pauze, gesticulează foarte mult şi încearcă să interacţioneze cât mai mult cu publicul. Întrebările sunt simple, cu răspuns mai mult decât clar.

„Care este lucrul cel mai important pentru dumneavoastră?“ „Sănătatea“, vine răspunsul în cor.

„Şi ce facem pentru a fi sănătoşi?“, continuă tânărul. Răspunsurile diferă, lucru ce nu prea îi convine. Dar ştie bine să ducă discuţia spre ceea ce vrea el de fapt. Primeşte şi răspunsul dorit: „Alimentaţia“.

„Exact!“, zice el apăsat.

Sare, zahăr şi grăsimi

Între timp, două femei se ridică şi pleacă din sală.

„Vedeţi, nu sunt interesate de sănătatea lor!“, le blamează tânărul care începe o prelegere de vreo oră, în care vorbeşte despre modul haotic în care mâncăm. Şi discuţia curge spre principalele cauze de deces: infarct plus AVC, cancer şi diabet.

Şi tot în urma unor întrebări de genul „Ce cauzează infarctul?“ sau „De ce facem diabet?“, reprezentantul scrie pe o tablă ce duce la principalele cauze de deces: infarct plus AVC, cancer şi diabet.

„Exact! Consumul de grăsimi, sare şi zahăr“, zice triumfător tânărul. Şi aşa „aflăm“ şi noi de ce ni se tot recomandă la televizor să renunţăm la consumul de sare, zahăr şi grăsimi.

La final, li se prezintă nişte oale „minune“, la preţuri astronomice, care le garantează o viaţă îndelungată şi sănătoasă. Reprezentanţii firmei vând nişte oale de gătit cu preţuri de până la 10.000 de lei.

Oalele de gătit au certificate de calitate incerte.

După o oră de vorbit despre sănătate, lumea îşi cam pierde răbdarea.

„Dar, haideţi să vă arăt soluţia oferită de compania noastră pentru o alimentaţie sănătoasă!“, zice pe un ton ridicat tânărul. „În apluzele dumneavoastră, iată produsele noasre“ şi ridică cârpa pusă peste nişte oale aşezate pe o masă.

„Dar haideţi să vă demonstrăm ce pot să facă aceste oale“, zice tânărul care îşi cheamă un coleg cu o farfurie pe care este o bucată de carne şi nişte legume.

Găteşte într-una dintre oale, în doar câteva minute, fără să folosească pic de ulei sau condimente.

La final toţi din sală sunt invitaţi să guste.

Toate bune şi frumoase, dar oalele au un preţ şi oamenii trebuie să-l ştie. După ce sunt comparate apreciativ cu „vechile“ oale Zepter, care costau peste 1.000 de euro, iată şi preţul: 10.000 lei.

Rumoarea din sală nu-l descurajează pe reprezentant, care continuă.

„Dar iată că şefii mei v-au pregătit o surpriză!“ şi doi colegi de-ai tânărului împart nişte plicuri. Sunteţi îndemnaţi să desfaceţi acele plicuri şi să anunţăm câştigătorii.”

Fericiţii câştigători sunt chemaţi, rând pe rând, la câte o masă, unde se află reprezentanţii. Li se mai explică o dată ce au de făcut şi sunt înştiinţaţi că trebuie să ia o decizie pe loc.

„Marele câştigător“, o femeie trecută bine de 60 de ani, pare a le fi căzut în plasă, încântată de oferta făcută.

ESCROCHERIE !!!!!

Într-un anunţ pe OLX, aceleaşi oale prezentate sunt vândute de o persoană din Craiova cu suma de 3.000 lei, fiind probabil tot cineva care a participat la o prezentare precum cea de azi.

Sursa: http://adevarul.ro/locale/calarasi/pensionari-pacaliti-oltenita-ziua-amiaza-mare-decurge-escrocheria-oale-minune-costa-avere-1_5e46b8a05163ec427116f1bb/index.html

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

10,030FaniÎmi place

Vaslui Plus