Prognoza meteo: Când scăpăm de vremea rea. Unde se mai anunţă ninsori şi frig

0
Loading...

23 februarie 2020, 08:52

Deşi valorile termice se menţin ridicate, nici duminică nu scăpăm de precipitaţii. Meteorologii anunţă ninsori la munte şi ploi şi vânt puternic în celelalte regiuni. Până pe 23 martie însă, conform prognozei meteorologilor, temperaturile vor fi mult mai ridicate decât normalul perioadei.

Duminică, 23 februarie, vântul va bate puternic în zona montană, iar noaptea- îndeosebi în jumătatea nordică a teritoriului. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), cerul va fi temporar noros şi mai ales noaptea se vor semnala precipitaţii mixte la munte şi predominant sub formă de ploaie- local în jumătatea de nord a ţării şi pe suprafeţe mici în rest. Valorile termice, în creştere faţă de intervalul anterior se vor situa cu mult peste cele specifice datei- maximele urmând a se încadra între 7 şi 17 grade, iar cele minime între 2 şi 8 grade.

În Bucureşti, vremea va deveni mult mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Astfel, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 5…7 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul, în general moderat ziua, se va intensifica treptat în a doua parte a intervalului.

Săptămâna începe cu vânt nervos în toată ţara. Luni, viteze mai mari ale vântului la rafală se vor înregistra la munte, îndeosebi la altitudini mari, precum şi în est şi sud-est. Noaptea, treptat vântul va slăbi în intensitate, iar unele intensificări vor mai fi în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi în nord-est. Cerul va fi temporar noros şi doar pe suprafeţe restrânse, trecător vor fi precipitaţii slabe- predominant sub formă de ninsoare la munte şi ploi în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 12 grade, iar cele minime între -8 şi 3 grade.

În Capitală, cerul va fi variabil, iar vântul va diminua treptat în intensitate din a doua parte a intervalului. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă de -1…0 grade.

ANM a făcut publică prognoza meteo pentru o lună. Conform meteorologilor, în intervalul 24 februarie – 23 martie temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice perioadei.

Săptămâna 24.02.2020 – 02.03.2020

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade la nivelul întregii ţări, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile estice şi nord-estice.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice, dar mai ales în cele sudice şi sud-vestice, iar în nordul extrem al ţării va fi local excedentar. În rest cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 02.03.2020 – 09.03.2020

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi în general excedentare în regiunile intracarpatice şi în jurul celor normale pentru această perioadă în restul teritoriului.

Săptămâna 09.03.2020 – 16.03.2020

Temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai ridicate, decât cele specifice pentru acest interval, în regiunile extracarpatice şi apropiate de cele normale ale perioadei în rest.

Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile sudice şi vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 16.03.2020 – 23.03.2020

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile vestice şi sud-vestice.

Sursa: http://adevarul.ro/locale/calarasi/prognoza-meteo-scapam-vremea-rea-mai-anunta-ninsori-frig-1_5e50d33d5163ec427153d455/index.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here