Comunicat de presă – ITPF Giurgiu

0
Loading...

2020-02-24 12:40:32

O femeie din Turcia, depistată la P.T.F. Calafat cu documentele altei persoane

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au depistat o femeie din Turcia care a încercat să intre ilegal în România, cu intenţia de a ajunge în Germania, folosind documente de călătorie care aparţineau altei persoane.

În data de 21.02.2020, în jurul orei 22.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat – I.T.P.F. Giurgiu, s-au prezentat pe sensul de intrare în ţară, călătorind ca pasageri într-un autocar care efectua curse regulate pe ruta Turcia-Germania, două persoane, un bărbat şi o femeie, care au prezentat la controlul de frontieră paşapoarte turceşti şi permise de şedere eliberate de autorităţile din Germania.

Cu ocazia verificării documentelor, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a avut suspiciuni cu privire la documentele prezentate de femeie, motiv pentru care au fost efectuate verificări suplimentare. Astfel, s-a constatat că persoana în cauză a prezentat documente de călătorie care aparţineau altei persoane.

În continuarea cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că femeia este într-adevăr cetăţean turc şi călătorea împreună cu soţul ei, tot cetăţean turc, rezident în Germania. Deoarece femeia nu avea o viză valabilă care să-i permită să călătorească în condiţii legale în Germania, aceasta a încercat să se folosească de paşaportul şi permisul de şedere care aparţineau mamei soţului său.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, acestea au fost preluate de către autorităţile bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. Totodată, firma de transport internaţional a fost sancţionată, conform OUG 194/2002, cu amendă în valoare de 8.000 lei.

Plase de pescuit în lungime de aproximativ 1.200 m, confiscate de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – S.P.F. Olteniţa au depistat trei cetăţeni români care pescuiau, pe canalul Scoiceni, pe direcţia km. fluvial 403, cu plase interzise de lege şi fără autorizaţie de pescuit.

La data de 22.02.2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Olteniţa, judeţul Călăraşi, au depistat pe canalul Scoiceni, pe direcţia Km. flv. 403 al Dunării, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 51 şi 66 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Călăraşi, care desfăşurau activităţi specifice de pescuit comercial, de pe un pat confecţionat artizanal din lemn, aşezat pe două camere auto, tip tractor, folosind mai multe plase.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că bărbaţii nu deţineau autorizaţie pentru pescuit comercial, iar aceştia foloseau trei plase de pescuit, în lungime totală de aproximativ 1.200 m, interzise de lege.

Au fost ridicate în vederea confiscării, plasele, în valoare de aproximativ 3.360 lei, iar persoanelor în cauză le-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ” pescuit comercial fără licenţă sau autorizaţie de pescuit” , ” pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie” şi ” producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, fapte prevăzute de art. 64, lit. a, i şi k din O.U.G. 23/2008, modificată de Legea nr. 187/2012.

Autoturism în valoare de aproximativ 12.000 de lei, căutat de autorităţile din Suedia, descoperit la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au depistat un cetăţean bulgar care transporta pe o platformă, un autoturism marca Volkswagen, în valoare de 12.000 lei, căutat de autorităţile din Suedia.

În data de 22.02.2020, în jurul orei 11.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, cetăţeanul bulgar S.M., în vârstă de 46 ani, la volanul unei autoutilitare cu platformă pe care se afla un autoturism marca Volkswagen.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul transportat pe platformă figurează ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Suedia în data de 15.11.2019.

Faţă de cele constatate, cetăţeanul bulgar a declarat că a cumpărat autoturismul din Ungaria şi nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta se află în atenţia autorităţilor.

Poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de “tăinuire”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270, alin.1, C.P., iar autovehiculul în valoare de 12.000 lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Giurgiu, până la finalizarea cercetărilor.

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Agent şef adjunct de poliţie Cocoru Alina

Sursa: https://www.agerpres.ro/stiri/2020/02/24/comunicat-de-presa-itpf-giurgiu–454068

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here