Prognoza meteo: Cum se anunţă vremea. Când vine primăvara, unde va ploua

0
Loading...

24 februarie 2020, 07:42

Nu scăpăm nici luni de vijelii şi precipitaţii. Meteorologii anunţă însă temperaturi mai ridicate decât cele normale la această dată. Cerul va fi temporar noros, iar pe suprafeţe mici, trecător, se vor semnala precipitaţii slabe, ziua sub formă de ninsoare la munte şi ploaie în regiunile estice, iar noaptea mixte în cele nordice.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), luni, 24 februarie, vântul va bate în cea mai mare parte a ţării. Viteze mai mari la rafală se vor înregistra la munte, îndeosebi la altitudini mari, precum şi în est şi sud-est. Noaptea, treptat vântul va slăbi în intensitate, iar unele intensificări vor mai fi în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi în nord-est. Cerul va fi temporar noros şi doar pe suprafeţe restrânse, trecător vor fi precipitaţii slabe- predominant sub formă de ninsoare la munte şi ploi în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 12 grade, iar cele minime între -8 şi 3 grade.

În Bucureşti va fi vânt pe tot parcursul zilei. Cerul va fi variabil, iar vântul va diminua treptat în intensitate din a doua parte a intervalului. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă de -1…0 grade.

De marţi, vremea se încălzeşte şi se vor înregistra temperaturi mai ridicate decât în mod obişnuit în această perioadă. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în creşterespre sfţrşitul săptămânii, la început în regiunile vestice şi nord-vestice apoi în toată ţara.

Elena Mateescu, directorul general al ANM, a declarat la Digi24 că nu poate fi exclusă posibilitatea ca episoade de vreme severă să se producă în România, indiferent de sezonul în care ne aflăm. Întrebată dacă trebuie să luăm în calcul episoade de iarnă severă în România, Elena Mateescu a răspuns că este posibil să ne aşteptăm la orice.

“Aceste estimări săptămânale ne dau aprecieri ale anomaliilor termice sau de precipitaţii faţă de mediile climatologice. Mai ales în sezoanele de tranziţie putem să avem episoade scurte severe, indiferent de sezon, pot fi prelungiri ale sezonului de iarnă în primăvară sau de vară în luni de toamnă. Aşa cum se tot întâmplă”, a spus Elena Mateescu.

Sursa: http://adevarul.ro/locale/calarasi/prognoza-meteo-anunta-vremea-vine-primavara-lovesc-ploile-1_5e5264cd5163ec42715cca43/index.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here