A doua suspiciune de infecţie cu coronavirus a fost infirmată de examenul de laborator

0
Loading...

3 martie 2020, 08:53

Rezultatele de laborator la probele recoltate de la un pacient din judeţul Călăraşi, suspectat de coronavirus, au fost negative, infirmându-se posibilitatea ca acesta să fi contactat boala. Aceasta este cea de-a doua suspiciune de îmbolnăvire cu COVID-19.

La sfârşitul săptămânii trecute, Direcţia de Sănătate Publică a primit informaţii prin intermediul Serviciului Judeţean de Ambulanţă al judeţului Călăraşi, în legătură cu un pacient, adult, prezentând febră în seara anterioară apelării. Pacientul a venit în România la data de 23 februarie, moment la care localitatea şi regiunea din care s-a întprs nu făcea parte din cele vizate de instituirea unor măsuri speciale în Italia.

Pentru a preveni orice îndoială cu privire la starea sa de sănătate, acesta a fost transportat şi izolat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi, secţia de boli infecto – contagioase, conform procedurilor, prin apelarea la serviciul 112, cu ajutorul unui mijloc de transport adecvat, aparţinând I.S.U. Călăraşi, în condiţii de securitate. În prezent, starea pacientului este bună, stabilă, ameliorat din punct de vedere clinic. A fost recoltat exsudat nazofaringian în cursul zilei zilei de 29 februarie şi probele au fost trimise la Institutul Naţional Matei Balş.

În supravegherea Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Călăraşi se află în prezent 82 de persoane monitorizate la domiciliu, dintre care 41 membri de familie şi persoana ale cărei rezultate au fost negative, izolată în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi.

Sursa: http://adevarul.ro/locale/calarasi/a-doua-suspiciune-infectie-coronavirus-fost-infirmata-examenul-laborator-1_5e5dfac65163ec4271a9ddbe/index.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here