1.1 C
Călăraşi
joi, 28 ianuarie, 2021

Comunicat de presă – Garda de Coastă

2020-03-17 10:46:56

Încălţăminte în valoare de peste 500.000 lei, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie de mărfuri contrafăcute, pe numele unui cetăţean chinez, în urma descoperirii, împreună cu lucrătorii vamali, într-un container sosit din China, a unor bunuri în valoare de peste 500.000 lei.

În luna februarie, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au participat la controlul amănunţit efectuat la un container sosit din China de către lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului Bucureşti.

În urma controlului, au fost descoperite 1040 perechi încălţăminte susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, poliţiştii de frontieră au extins cercetările şi, în urma confirmării din partea titularului de marcă a faptului că bunurile aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, în data de 16.03.2020 s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

De asemenea, s-a stabilit faptul că administratorul firmei este un cetăţean chinez, în vârstă de 53 de ani, cu reşedinţa pe raza judeţului Călăraşi. Bunurile, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 504.000 lei.

COMPARTIMENTUL PURTĂTOR DE CUVÂNT

Sursa: https://www.agerpres.ro/stiri/2020/03/17/comunicat-de-presa-garda-de-coasta–467892

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

10,030FaniÎmi place

Vaslui Plus