-1.5 C
Călăraşi
joi, 28 ianuarie, 2021

Al doilea cort pentru triajul pacienţilor, instalat de pompieri în faţa spitalului

2 aprilie 2020, 11:43

Militarii de la ISU au finalizat instalarea celui de-al doilea cort de triaj epidemilogic, amplsat în faţa Spitalului Judeâean de urgenţă din Călăraşi.

Cel de-al doilea cort de triaj a fost montat de către pompierii militari şi este echipat pentru a deveni funcţional!

Cortul este folosit pentru triajul pacienţilor şi se află în faţa Spitalului judeţean de urgenţă Călăraşi – Unitatea de Primiri Urgenţe. Respectaţi cu stricteţe măsurile impuse şi recomandările autorităţilor, au transmis reprezentanţii ISU Călăraşi.

Conform Prefecturii Călăraşi, laa data de 1 aprilie, ora 14.00, în judeţul Călăraşi situaţia epidemiologică se prezintă astfel:

– în autoizolare sunt 2.059 de persoane aflate sub monitorizare la domiciliu;

– în ultimele 24 de ore au finalizat perioada de 14 zile de izolare 195 de persoane;

– în carantină instituţionalizată se află 303 persoane.

Totodată, la nivelul unităţilor administrativ teritoriale, sunt luate în evidenţă persoanele vârstnice de peste 65 de ani, fără aparţinători sau altă formă de ajutor, care sunt în permanentă monitorizare şi sunt sprijiniţi cu bunuri de strictă necesitate, prin compartimentele specializate din subordinea/coordonarea primăriilor.

Forţele de ordine constituite din poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali au efectuat în continuare controale şi verificări, în contextul impus de starea de urgenţă şi de ordonanţele militare în vigoare, precum şi asigurarea pazei locaţiilor de carantinare. Până la această dată, prin structurile abilitate ale MAI, au fost întocmite 2 dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, structurile de ordine publică au aplicat 295 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii şi jandarmii au aplicat 103 de sancţiuni în valoare de aproximativ 143.000 lei persoanelor care nu au respectat măsurile/restricţiile stabilite de Ordonanţa Militară nr. 3 din 24.03.2020, referitoare la condiţiile în care se poate realiza circulaţia.

Sursa: http://adevarul.ro/locale/calarasi/al-doilea-cort-triajul-pacientilor-instalat-pompieri-fata-spitalului-1_5e85a4835163ec4271622367/index.html

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

10,030FaniÎmi place

Vaslui Plus