Cererile unice de plată aferente Campaniei 2020 se depun online începând de luni, 6 aprilie

0
Loading...

3 aprilie 2020, 17:07

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a anunţat că de luni, 6 aprilie, se vor primi cererilor unice de plată aferente Campaniei 2020 prin utilizarea aplicaţiei IPA online, mijloacelor electronice de comunicaţii şi sistemului IACS.

De asemenea, a fost aprobat ca centrele judeţene/locale APIA să primească şi să administreze cererile de plată/deconturile justificative/acorde viza rentierilor agricoli aferente anului 2020 prin utilizarea mijloacelor electronice (telecomunicaţii).

Astfel, documentele care se prezintă la depunerea cererii unice de plată sau la modificările aduse acesteia (copie CI/BI/paşaport/certificatul de înregistrare la ONRC/certificatul de înregistrare fiscală, dovadă cont bancar activ) se transmit la APIA, de către fermier/rentier, prin mijloace electronice (telecomunicaţii).

Potrivit dispoziţiilor ordinului ante-menţionat, documentele care dovedesc că terenul agricol se află la dispoziţia solicitanţilor se transmit la APIA, fie de către fermier prin mijloace electronice disponibile sau prin solicitarea online de către centrele judeţene/locale APIA a adeverinţelor privind înscrierea în Registrul agricol şi trimiterea acestora de către Primării pe adresele e-mail ale centrelor judeţene/locale APIA.

În ceea ce priveşte Ajutorul de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, Formularul cererii de plată va fi transmis către fermieri prin mijloace electronice de către funcţionarii Centrelor Judetene (CJ) ale APIA.

Depunerea cererilor de plată de către fermieri se va efectua prin mijloace electronice. Pentru informaţii detaliate privind măsurile instituite prin Ordinul nr.89/03.04.2020 accesaţi pagina de internet a agenţiei, la adresa www.apia.org.ro.

Sursa: http://adevarul.ro/locale/calarasi/cererile-unice-plata-aferente-campaniei-2020-depun-online-incepand-luni-6-aprilie-1_5e873f775163ec42716a1f2b/index.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here