Cea mai bună mâncare de post. Ce pui în salata orientală ca să iasă delicioasă. Ce fel de cartofi este indicat să foloseşti

0
Loading...

6 aprilie 2020, 06:00

Nelipsită în casele românilor în perioada postului, salata orientală este un preparat rapid, ieftin şi sănătos. Secretele preparatului gustos ne sunt dezvăluite în cartea cu reţete a regretatului Radu Anton Roman, “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”.

2 cepe roşii (2 legături ceapă verde-roşie)

1 salata verde

50 g măsline negre, cărnoase şi parfumate

1 legătura mărar

oţet de fructe, după gust

sare, piper

3 linguri ulei (de măsline, dacă aveţi)

1 kg cartofi tari (cei nisipoşi şi sfărâmicioşi n-au ce căuta în povestea asta)

Mod preparare

Se fierb cartofii, dar nu până crapă, ci doar până trece furculiţa prin ei (să rămână puţin cleioşi). Se curăţă, se taie felii subţiri. Ceapa se taie felii subţiri. Se taie salata şi mărarul mărunt. Măslinele sunt mai mult un ornament colorat, deci aşa rămân, cu sâmburi. Se amestecă toate cu oţet, sare, piper, apoi cu ulei.

Gazetarul, pasionat de gastronomie

În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic.

În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

Sursa: http://adevarul.ro/locale/calarasi/cea-mai-mancare-post-pui-salata-orientala-iasa-delicioasa-fel-cartofi-indicat-folosesti-1_5e60e01e5163ec4271bdbcab/index.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here