Guvernul spaniol, DECRET care vizează românii. Problemă IMINENTĂ

0
Loading...

/ 07 apr 2020 / 09:18

Guvernul din Spania va da un decret care vizează românii.

Guvernul spaniol va aproba marți un decret pentru mobilizarea noilor „lucrători sezonieri”, responsabili cu recoltarea culturilor și pentru a preveni pierderea căpșunelor și a altor alimente din cauza restricțiilor aplicate pentru a preveni răspândirea Covid-19. Evident, decretul îi vizează și pe românii care lucrează în această țară.

Ministrul Agriculturii, Luis Planas, a recunoscut deja săptămâna trecută că în mediul rural spaniol lucrează între 100.000 și 150.000 de lucrători, majoritatea din alte țări, a căror sosire este imposibilă prin limitări ale mobilității.

Guvernul Spaniei a zis că va veni cu o soluție la această problemă și „a nu rata o singură recoltă”. „Va trebui să căutăm soluții”, a spus el, recunoscând că problema este pe cât de adevărată, pe cât de iminentă deoarece culesul căpșunelor și a altor fructe trebuie să înceapă.

Șansă pentru România

Există o veste foarte bună pentru România.

Italienii se plâng că nu mai are cine să le culeagă căpșunile, iar fructele se strică. Astfel, înseamnă că pe piața din România va câștiga teren căpșuna autohtonă. În anii trecuți, agricultorii reproșau fie că nu are cine să le culeagă, fie că li se strică pentru că nu reușeau să pătrundă pe piață.

În 2018, fermierii se plângeau că nu au forţă de muncă ca să culeagă fructele. Doar în 2019, din Călărași, de exemplu, peste 500 de tineri au plecat să muncească în străinătate. Acum este momentul ca forța care s-a întors în diaspora, de teama coronavirusului, să fie păstrată acasă. Este nevoie de muncitori în toate domeniile, nu doar în agricultură și în construcții. România poate profita, iar guvernanții pot găsi pârghii pentru a-i face pe oameni să nu revină în diaspora.

07 apr, 10:55

Sursa: https://www.dcnews.ro/guvernul-spaniol-decret-care-vizeaza-romanii-problema-iminenta_741078.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here