Consiliul Judeţean Călăraşi a cumpărat 45.000 de măşti. Echipamentele vor ajunge la personalul din Primării

0
Loading...

8 aprilie 2020, 11:38

Consiliul Judeţean Călăraşi a anunţat achiziţia a 45.000 de măşti chirurgicale de protecţie, prin compania UNIFARM.

De ele vor beneficia aparatele de specialitate ale primăriilor din judeţul Călăraşi, în vederea desfăşurării unui act administrativ în siguranţă pentru cetăţeni. În judeţul Călăraşi, până ieri, 7 aprilie, au fost confirmate 33 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19.

Tot personalul medical din Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi, TBC şi Săpunari, dar şi pacienţii cu simptome COVID-19 vor fi testaţi. Consiliul Judeţean Călăraşi a cumpărat , la începutul acestei săptămâni, 5.000 de teste rapide care au ajuns deja în Bărăgan.

„5000 de teste rapide de diagnosticare COVID 19 au ajuns la Călăraşi. Acestea au fost cumpărate de către Consiliul Judeţean Călăraşi şi de mâine va fi testat TOT personalul medical şi auxiliar al Spitalelor TBC, Judeţean şi Săpunari, cât şi pacienţii cu simptome COVID 19 ajunşi în corturile de triaj. Achiziţionarea urgentă a kiturilor a fost hotărâtă de preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, care a dispus începerea imediată a acţiunii de testare. Testul rapid de diagnosticare VIVADIAD COVID 19 este distribuit de UNIFARM, iar rezultatul este citit în 15 minute, a precizat Marinela Voivozeanu, purtător de cuvânt al CJ Călăraşi.

Sursa: http://adevarul.ro/locale/calarasi/consiliul-judetean-calarasi-cumparat-45000-masti-echipamentele-vor-ajunge-personalul-primarii-1_5e8d8c125163ec4271863ee3/index.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here