Plăcinta cu brânză dulce perfectă. Ce pui în glazură ca să iasă delicioasă şi cât se ţine aluatul la frigider

0
Loading...

8 aprilie 2020, 04:10

În cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“ (Editura Paideia) găsim reţeta celei mai bune prăjituri. Regretatul gastronom Radu Anton Roman dezvăluie în cea mai importantă lucrare a gastronomiei româneşti secretele plăcintei cu brânză de vaci.

1,5 pachete unt (300 g)

250 g smântână

1 praf sare

1 cană mare de făină, cam cât primeşte plămădeala

ca să iasă un aluat potrivit de moale

500 g brânză de vaci

200 g stafide

3 plicuri zahăr vanilat

1 pahar zahăr tos

1 lingură de făină

un pic de scorţişoară, un strop de rom

1 nucă de unt

1 pahar pesmet

3 linguri zahăr pudră (pentru glazură)

Mod preparare

Cea mai importantă lucrare a gastronomiei

În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic. În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“ (Editura Paideia).

Sursa: http://adevarul.ro/locale/calarasi/placinta-branza-dulce-perfecta-pui-glazura-iasa-delicioasa-aluatul-frigider-1_5e6ccb165163ec4271edc215/index.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here