IGPF: Peste 19.000 de persoane au tranzitat frontiera în ultimele 24 de ore

0
Loading...

9 aprilie 2020, 10:12

În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră au trecut aproximativ 19.900 persoane, cetăţeni români şi străini şi peste 15.600 mijloace de transport.

În această perioadă, dispozitivul de supraveghere şi control al frontierei de stat este suplimentat, atât în punctele de trecere a frontierei, cât şi pe fâşia de frontieră. Zilnic, aproximativ 4.400 de poliţişti de frontieră sunt la datorie, mare parte dintre ei în punctele de frontieră la controlul documentelor.

În acelaşi interval de timp, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control aproximativ 11.500 de persoane şi 9.000 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 7.100 de persoane cu 5.500 mijloace de transport.

Formalităţile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în ţară, persoanele sunt preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea controlului epidemiologic.

După încheierea formalităţilor şi stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, maşinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locaţiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare.

15 fapte ilegale, contatate de poliţişti

În zonele de competenţă – punctele de trecere şi “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat 15 fapte ilegale (8 infracţiuni şi 7 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini. De asemenea, au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 600.100 lei. Vloarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 5.000 lei. Totodată, nu s-a permis intrarea în ţară a 4 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 2 cetăţeni români din diferite motive legale.

Sursa: http://adevarul.ro/locale/calarasi/igpf-19000-persoane-tranzitat-frontiera-ultimele-24-ore-1_5e8eca525163ec42718c208c/index.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here