Comunicat de presă – Deputat Horia Nasra (PSD)

0
Loading...

2020-05-28 12:33:01

Guvernul PNL a blocat finanţările pentru marile proiecte ale Clujului!

Zero lei investiţi în marile proiecte ale Clujului din partea guvernării PNL în 2020 este o realitate.

Baroniadă liberală, care conduce Clujul de cincisprezece ani, urmaşa PDL, PD, este incapabilă să atragă fonduri de la Bucureşti, într-o perioadă în care în tot occidentul, investiţiile în infrastructură şi obiective de dezvoltare sunt anunţate ca remedii eficiente pentru ieşirea din criză!

– La nivel judeţean, de curând, liderii PNL Cluj au anunţat temporizarea investiţiilor în parcurile industriale TETAROM IV şi TETAROM V. Ce să mai vorbim despre fonduri alocate pentru parcuri industriale în zona Huedinului şi de pe Valea Someşului care să deservească Gherla şi Dej?

– Niciun leu alocat sistemului de irigaţii din localităţile Moldoveneşti, Mihai Viteazu, Călăraşi şi Turda, de către ministrul clujean al agriculturii, Adrian Oros! În 2018, guvernul PSD, prin ministrul Petre Daea, consilierul ministrului Ilarie Ivan şi prefectul Aurel Cherecheş, au repus în funcţiune sistemul de irigaţii din Cluj, după mai bine de 15 ani, prin redeschiderea staţiei de pompare (SPA) din comuna Moldoveneşti.

– PNL a blocat la nivelul judeţului Cluj finanţarea pentru infrastructura locală şi pentru obiectivele de dezvoltare locală. PNL Cluj nu a adus UN LEU pentru comunele Clujului! Vă reamintesc, în 2017-2019, prin PNDL, PSD Cluj a susţinut toate comunităţile din judeţ, indiferent de coloratura politică, guvernul PSD alocând prin PNDL aproximativ 700 milioane lei judeţului Cluj, fonduri prin care s-a asigurat finanţarea a circa 200 de proiecte importante ale comunităţilor din Cluj, proiecte care prevedeau modernizări de drumuri şi străzi, lucrări la sistemele de apă şi canalizare, reabilitări de şcoli şi grădiniţe, dispensare medicale sau iluminat public.

– PNL Cluj NU a alocat niciun leu pentru centura Dejului, după ce guvernul PSD, prin secretarul de stat de la transporturi, Mircea Biban, a introdus proiectul în lista de finanţare, după ce deputatul Cornel Itu şi primarul Costan Morar au făcut eforturi considerabile pentru a convinge guvernul că acest obiectiv de infrastructură este vital pentru municipiul Dej şi întreaga zonă!

– După ce ani la rând au înfierat guvernarea PSD pentru numărul mic de kilometri de autostrăzi, acum când au toate premisele pentru a investi masiv în lucrările de infrastructură, în special în autostrăzi, anunţă că POATE câţiva zeci de kilometri vor fi daţi în folosinţă în 2020!

– Vă mai amintiţi când prim-ministrul Emil Boc promitea clujenilor realizarea proiectului construirii hidrocentralei de la Tarniţa-Lăpuşteşti? Apoi în 2015, din calitatea sa de primar al Clujului, ne anunţa că proiectul de construire a hidrocentralei va fi implementat „step by step”, cu ajutorul investitorilor chinezi. Acum aveţi putere politică, ministru şi guvern, stimaţi lideri ai PNL Cluj, Emil Boc, Alin Tişe şi Daniel Buda, susţineţi acest proiect şi nu-l uitaţi într-un sertar al promisiunilor administrative!

– Niciun leu alocat pentru introducerea metroului în Cluj! Încă de acum şase luni i-am pus ministrului Bode două întrebări şi binenţeles nu a avut bunul simţ să răspundă (http://www.cdep.ro/pls/parlam/interpelari2015.detalii?idi=59233&idl=1):

1. În viziunea Guvernului Orban, prin ministerul transporturilor, infrastructurii şi comunicaţiilor, se poate asigura finanţarea, în etapa a doua, a studiului de fezabilitate pentru introducerea metroului în zona metropolitană Cluj?

2. Ministerul transporturilor, infrastructurii şi comunicaţiilor se va implica în finanţarea ulterioară a proiectului aşa cum au făcut guvernele Spaniei, Franţei şi Italiei în cazuri similare – Bilbao, Brescia, Lille şi Rennes?

Până azi, ministrul Bode nu a răspuns, pentru că binenţeles, guvernul PNL, nu acordă UN LEU proiectului introducerii metroului în Cluj!

Gabriel Horia Nasra

Deputat PSD Cluj

Sursa: https://www.agerpres.ro/stiri/2020/05/28/comunicat-de-presa-deputat-horia-nasra-psd–513592

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here