Şase elevi-jandarmi au depus jurământul militar pe malul Borcei

0
Loading...

28 mai 2020, 15:32

Şase elevi jandarmi, aflaţi în stagiu de practică în cadrul unităţii din Călăraşi au marcat astăzi, 28 mai, un moment de referinţă pentru cariera lor militară, depunerea jurământului militar.

Festivitatea s-a desfăşurat la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Călăraşi, într-un cadru restrâns, impus de condiţiile referitoare la distanţarea socială, în prezenţa comenzii unităţii, a cadrelor militare precum şi a subprefectului judeţului, Ion Stan.

Pe rând, fiecare elev şi a rostit numele, iar apoi, în faţa Drapelului de Luptă al unităţii, a spus legământul sacru faţă de ţară “…. jur credinţă patriei mele, România. Jur să-mi apăr ţara, chiar cu preţul vieţii. Jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu.”

După oficierea ceremonialului religios de către preotul militar, inspectorul şef, colonel Ionel Marcu, a transmis tinerilor elevi un scurt mesaj: ”Depunerea Jurământului Militar este un moment unic, emoţionant pentru fiecare militar. Reprezintă un sentiment de mândrie, dar şi de asumare a unei mari responsabilităţi faţă de comunitate şi faţă de ţară. Vă doresc succes, răbdare şi perseverenţă în profesia militară pe care v-aţi ales-o iar la finalul studiilor vă aşteptăm să întăriţi rândurile jandarmilor călărăşeni”.

Cei şase elevi ai Şcolilor Militare de Subofiţeri Jandarmi ,,Petru Rareş” Fălticeni şi ”Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani execută un stagiu de practică cu durata de 11 săptămâni la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Călăraşi. Elevii jandarmi aflaţi în practică au fost admişi în urma sesiunii de examene din luna ianuarie 2020, când peste 60 de tineri călărăşeni şi-au încercat şansele pentru o carieră profesională în Jandarmeria Română.

În perioada 18 mai – 31 iulie, elevii vor desfăşura misiuni specifice în cadrul structurilor de ordine şi siguranţă publică şi pază şi protecţie instituţională, însoţiţi şi îndrumaţi tot timpul de tutori-jandarmi cu experienţă în activitatea profesională, care îi vor ajuta să-şi aprofundeze cunoştinţele teoretice prevăzute în actele normative şi aplicarea lor în situaţiile concrete întâlnite în teren.

Sursa: http://adevarul.ro/locale/calarasi/Sase-elevi-jandarmi-depus-juramantul-militar-malul-borcei-1_5ecfaeb35163ec42713ef8e9/index.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here