Prognoza meteo: Ce fenomene extreme lovesc România în luna iunie. Unde se anunţă furtuni violente şi ploi

0
Loading...

31 mai 2020, 08:46

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat prognoza pentru prima lună de vară, valabilă între 1 şi 29 iunie. O lună de instabilitate atmosferică şi temperaturi ridicate. Până vine căldura, săptămâna viitoare vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit, dar din 8 iunie vine vara adevărată, cu temperaturi normale pentru această perioadă.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), duminică, 31 mai, în regiunile din nordul şi centrul ţării, vremea va fi răcoroasă, cerul va avea înnorări şi va ploua temporar. În restul teritoriului, valorile de temperatură vor fi în general apropiate de cele nomale ale datei şi vor mai fi perioade cu manifestări locale de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice şi condiţii de grindină). Pe arii restrânse, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în nord-est, dar posibil de scurtă durată şi în rest, în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 şi 25 de grade, iar cele minime între 5 şi 15 grade.

La Bucureşti, valorile diurne de temperatură vor fi apropiate de cele normale ale datei, cu o maximă în jurul a 24 de grade. Temporar vor fi înnorări, dar probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 8…11 grade.

Prognoza meteo până pe 29 iunie:

În săptămâna 1 – 8 iunie, ANM anunţă că valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nord-estice. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării. Excepţie va face sud-estul ţării, unde cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

În a doua săptămână din luna iunie, perioada 8 – 15 iunie, temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, iar cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în jumătatea nord-vestică a acesteia.

În săptămâna 15 – 22 iunie, temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, iar regimul pluviometric se va situa în jurul celui specific pentru această săptămână, în toate regiunile.

În ultima săptămână a primei luni de vară, perioada 22 – 29 iunie, se vor înregistra temperaturi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele intracarpatice.

Sursa: http://adevarul.ro/locale/calarasi/prognoza-meteo-fenomene-extreme-lovesc-romania-luna-iunie-anunta-furtuni-violente-ploi-puternice-1_5ed0e2925163ec4271467593/index.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here