9.6 C
Călăraşi
19 mai, 2024

Aglomeraţie mare pe DN 1, zona Valea Prahovei, şi A2. Rutele alternative recomandate de poliţişti

Relaxarea din minivacanţa de 1 Mai-Paşte 2024 se şterge cu buretele la revenirea în Bucureşti, majoritatea drumiurilor fiind luni extrem de aglomerate.

06 mai 2024, 12:44

din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, luni la prânz, se înregistra aglomeraţie pe sensul de coborâre al DN 1 către Ploieşti, între staţiunile Predeal şi Buşteni, dar şi între localităţile Comarnic şi Breaza.

Poliţiştii acţionează în dispozitivul de siguranţă rutieră pentru fluidizarea traficului pe raza tuturor staţiunilor montane de pe Valea Prahovei, dar şi pe celelalte şosele importante din ţară.

Pentru siguranţa participanţilor la trafic, în condiţiile în care valorile de trafic vor creşte şi mai mult pe parcursul zilei, poliţiştii le recomandă şoferilor să crească distanţa de siguranţă între vehicule, să evite depăşirile riscante, a coloanelor de maşini, să planifice cu atenţie traseul de parcurs şi folosirea unor rute alternative, să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la trafic, semnalizând orice intenţie de schimbare a benzii de circulaţie sau a direcţiei, iar pe autostrăzi, să dea prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii, să pună în funcţiune luminile de avarie la încheierea unei coloane care opreşte sau încetineşte brusc.

Pentru DN 1 Bucureşti – Ploieşti – Braşov, pot fi folosite ca rute alternative următoarele artere rutiere:

– Bucureşti – Autostrada A3 – Ploieşti – Cheia – DN 1A – Braşov

– Bucureşti – Autostrada A1 – Piteşti – Câmpulung – DN 73 – Râşnov

– Bucureşti – DN 71 – Târgovişte – DN 72A – Câmpulung – DN 73 – Râşnov

– Bucureşti – Târgovişte – DN 71 Sinaia.

Pentru evitarea aglomerării autostrăzii A2 Constanţa – Bucureşti, şoferii care se întorc de pe litoral sunt îndemnaţi să folosească rute alternative, respectiv:

– DN 2A Constanţa – Hârşova – Slobozia – Urziceni – DN 2 – Bucureşti

– A2 – Feteşti sau Drajna – DN 3A – Lehliu-Gară – DN 3 – Fundulea – Bucureşti

– DN 3 Constanţa – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călăraşi – DN 21 Călăraşi – Drajna – A2 Drajna – Bucureşti (sau, din municipiul Călăraşi – DN 3 – Lehliu-Gară – Fundulea – Bucureşti).

Sursa: https://www.romaniatv.net/aglomeratie-mare-pe-dn-1-zona-valea-prahovei-si-a2-rutele-alternative-recomandate-de-politisti_8282569.html

Ultimă oră

Același autor