11.8 C
Călăraşi
3 martie, 2024

Campania “Avem același sânge” continuă pe 17 februarie în Prahova și Călărași

Digi24 continuă pe tot parcursul acestui an cel mai amplu și ambițios proiect național al unei televiziuni de știri în beneficiul pacienților, prin care îi chemăm pe toți românii să salveze vieți printr-o simplă donare de sânge. De la debutul campaniei, peste 800 de români au donat în cele cinci județe unde am ajuns.

Pe 17 februarie 2023, campania “Avem același sânge” se va desfășura simultan în două județe:

· În Prahova , unde donarea de sânge va avea loc în orașul Breaza, la sediul primăriei , între orele 8:00-15:00.

· În județul Călărași , unde donarea va fi organizată în incinta Consiliului Județean , între orele 8.00-15.00.

În județul Prahova, campania “Avem același sânge” îi așteaptă pe donatori la centrul mobil care va fi amplasat în sediul Primăriei Breaza. Acțiunea se va desfășura cu ajutorul personalului medical de la Centrul de Transfuzie Prahova.

Jurnaliștii Digi24 Anca Suciu și Alexandru Rotaru vor fi alături de comunitatea din Prahova și vor transmite în direct evenimentul de donare.

Anca Suciu: “Sunt acele gesturi aparent mărunte, dar care pot salva o viață. Și nimic nu e mai valoros decât să trăiești și să fii sănătos. Ultimii ani au fost grei, apăsători și încă simțim presiunea lor pe umeri – unii mai mult decât alții, în special cei bolnavi. Viața lor e dependentă de un sistem medical care are limitele lui. Nevoia de sânge e foarte mare în România și sunt puțini donatori. Aici putem interveni noi, mici eroi ai unor oameni care vor să trăiască. Împreună suntem, întotdeauna, mai puternici!”

Alexandru Rotaru : “Nimeni nu are dreptul să răpească șansa unei persoane la viață, dar oare ne-am întrebat suficient de des cât de simplu este să salvăm viața a trei persoane? Digi24 vine să reamintească oamenilor că printr-o donare de sânge poți deveni erou, centrul de donare îl aducem chiar noi. Eu sunt donator de la 18 ani și pot să spun cu tărie că nimic nu se compară cu sentimentul pe care-l ai după ce știi ca ai ajutat la salvarea unei vieți.”

Campaniei “Avem același sânge” organizată de Digi24 în Prahova, se alătură și prof. univ. dr. Cătălina Poiană, președinta Colegiului Medicilor București:

“Susțin cu toată tăria și forța această campanie derulată de Digi24, precum și realizarea de astfel de acțiuni prin care noi, ca și comunitate, ne arătăm implicarea și sprijinul efectiv pentru cei de lângă noi, oamenii care au atâta nevoie de sânge. Donarea de sânge reprezintă un gest de mare responsabilitate la nivel social, un gest făcut pentru pacienții care acum trec prin momente grele. Necesarul de sânge în spitalele românești este unul foarte mare și reprezintă o nevoie continuă.Vă invit să fiți parte activă din această campanie de donare de sânge și vă rog să nu uitați că este nevoie de gestul dumneavoastră de donare de sânge astăzi, mâine și în fiecare zi. Vă aștept în Prahova, la Breaza, unde voi fi și eu prezentă alături de comunitatea din județul în care m-am născut.”

Cu ajutorul Parteneriatului Digi 24 – UMF “Carol Davila” , continuăm și studiul național privind cuantificarea riscului la evenimente cardiovasculare și evaluarea calității somnului în rândul donatorilor de sânge.

În județul Călărași, campania “Avem același sânge” îi așteaptă pe donatori la centrul mobil care va fi amplasat în sediul Consiliului Județean din municipiul Călărași. Acțiunea se va desfășura cu ajutorul personalului medical de la Centrul de Transfuzie Călărași.

Jurnalista Digi24 Carla Tănasie va fi alături de comunitatea din Călărași și va transmite în direct evenimentul de donare.

Carla Tănasie: “Donarea de sânge salvează viețile altora, uneori, chiar pe a noastră. Sângele pe care îl donăm nu poate fi găsit în altă parte, ci doar în venele noastre. Este folosit de medici în tratarea a cel puțin 18 boli și intervenții chirurgicale. Vă dau câteva exemple: leucemie, transplant de organe, talasemie, cancer, arsuri, hemofilie. Sunt boli grave, care în lipsa sângelui ar pune în pericol viața bolnavilor. Pe 17 februarie, voi fi în Călărași. Vă aștept într-un număr cât mai mare pe cei care vreți să vă alăturați comunității donatorilor de sânge din România.”

Digi24 le mulțumește partenerilor: Centrul de Transfuzie Prahova, Consiliul Județean Prahova, Primăria Breaza, Centrul de Transfuzie Călărași, Consiliul Județean Călărași, Primăria Călărași.

Proiect susținut de

Sursa: https://www.digi24.ro/avem-acelasi-sange/campania-avem-acelasi-sange-continua-pe-17-februarie-in-prahova-si-calarasi-2252953

Ultimă oră

Același autor