15.4 C
Călăraşi
8 septembrie, 2024

Carambol cu 4 autoturisme și un TIR pe A2 – Autostrada Soarelui. O persoană a avut nevoie de spitalizare

20.07.2024 11:39

FOTO: Agerpres

Un accident în lanț a avut loc pe Autostrada Soarelui, sensul spre mare. Recomandările Infotrafic pentru perioada concediilor.

Un accident rutier a avut loc, astăzi, pe A2 – Autostrada Soarelui, pe sensul spre litoral, în zona localității Valea Dacilor (județul Constanța), care a determinat devierea circulației spre mare.

”Accidentul a avut loc pe A2, dinspre București către Constanța, pe drumul către mare, la kilometrul 182, iar din cauza acestuia s-au format cozi kilometrice. În accident au fost implicate patru autoturisme și un TIR, iar în acestea s-au aflat 18 persoane, 12 adulți și 6 copii, o singură persoană a ajuns la spital, mai multe au fost tratate la fața locului de către forțele de intervenție. mă refer aici la echipajele ale ISU, dar și de la serviciu de ambulanță”, a transmis reporterul România TV, Marian Jinga.

Potrivit acestuia, unele dintre mașinile implicate în carambol sunt lovite atât în față, cât și în spate, motiv pentru care vor putea fi luate de la locul accidentului doar cu ajutorul platformelor.

Recomandările Poliției Române pentru perioada concediilor

În condițiile unui trafic aglomerat, specific sfârșitului de săptămână, dar și concediilor de vară, Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a transmis o serie de recomandări pentru conducătorii auto.

”Pentru siguranța participanților la trafic, în condițiile intensificării deplasărilor în perioada concediilor de vară și a vacanței elevilor, recomandăm conducătorilor auto să ia în considerare următoarele sfaturi:

– creșterea distanței de siguranță între vehicule;

– evitarea depășirilor riscante, a coloanelor de autovehicule;

– planificarea cu atenție a traseului de parcurs și folosirea unor rute alternative;

– manifestarea respectului față de ceilalți participanți la trafic, semnalizând orice intenție de schimbare a benzii de circulație sau a direcției;

– pe autostrăzi, acordarea priorității la ieşirea din spaţiile de servicii, punerea în funcțiune a luminilor de avarie la încheierea unei coloane care oprește sau încetinește brusc.

Nu circulați și nu opriți pe banda de urgență în mod nejustificat”, au transmis reprezentanții IGPR.

Astfel, pentru evitarea aglomerării Autostrăzii A2 Constanța – București, recomandăm conducătorilor auto folosirea rutelor alternative, respectiv:

– A2 Bucureşti – Drajna – DN 21 Drajna – Slobozia – DN 2A Slobozia – Hârşova – Constanţa (sau, în cazul în care este afectată fluenţa traficului pe Autostrada Soarelui, DN 3 Bucureşti – Fundulea – Lehliu-Gară – DN 3A Lehliu-Gară – Drajna – DN21 Drajna – Slobozia – DN2A Slobozia – Hârşova – Constanţa);

– DN 2 Bucureşti – Urziceni – DN2A Urziceni – Slobozia – Hârşova – Constanţa;

– A2 Bucureşti – Drajna – DN 21 Drajna – Călăraşi – DN 3 Călăraşi – Ostrov (traversare cu bacul) – Adamclisi – Murfatlar – Constanţa (sau A2 Bucureşti – Lehliu-Gară – DN3 Lehliu-Gară – Călăraşi – Ostrov (traversare cu bacul) – Adamclisi – Murfatlar – Constanţa.

Sursa: https://www.dcnews.ro/carambol-cu-4-autoturisme-si-un-tir-pe-a2-autostrada-soarelui-o-persoana-a-avut-nevoie-de-spitalizare_966360.html

Ultimă oră

Același autor