3.7 C
Călăraşi
18 octombrie, 2024

Cum treci frontiera bulgară cât timp se lucrează la Podul Prieteniei

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi informează pe românii care intenţionează să călătorească în Bulgaria sau să o tranziteze către Grecia ori Turcia că în perioada sezonului estival poate creşte timpul de aşteptare la vămile bulgare, mai ales la trecerea Podului Prieteniei Giurgiu-Ruse.

2264 afișări

MAE reaminteşte că începând din 10 iulie 2024 au fost începute lucrările de reparaţie majoră a Podului Prieteniei Giurgiu-Ruse, respectiv la estacada de pe partea bulgară.

În acest context, este recomandată folosirea tuturor punctelor de frontieră bulgare deschise traficului internaţional, după cum urmează:

), PTF Svishtov – Zimnicea (ferryboat) (

) şi PTF Oryahovo – Bechet (ferryboat) (

) şi PTF Aydemir (Silistra) – Chiciu (Călăraşi) (ferryboat) (

) şi PTF Ruse – Giurgiu;

MAE le recomandă românilor să se asigure că, pe timpul călătoriei, deţin suficiente resurse de combustibil, apă şi alimente şi că menţin în stare de funcţionare mijloacele mobile de comunicare, iar firmelor româneşti de transport internaţional de marfă sau pasageri să ia măsurile adecvate în vederea organizării temeinice a itinerariilor de deplasare prin luarea în considerare a posibilităţii înregistrării unor timpi crescuţi de aşteptare la trecerea frontierei bulgare. Suplimentar, trebuie avute în vedere eventuale decizii de închidere temporară a anumitor categorii de drumuri în cazul instituirii unor coduri de atenţionare meteorologică.

Informaţii suplimentare pot fi accesate astfel:

, de pe pagina de internet a Agenţiei “Infrastructura Rutieră” –

şi la numărul de telefon 0035970013020, accesibil în regim non-stop;

; cu privire la starea vremii – pe site-ul

(Condiţii de călătorie în Republica Bulgaria, titlul Reglementări vamale) şi pe site-ul Agenţiei „Vămi” din Republica Bulgaria –

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

MAE recomandă consultarea paginilor web

De asemenea, pentru o informare corectă referitoare la timpii de aşteptare din punctele de trecere a frontierei româno-bulgare, cetăţenii români pot accesa pagina ,,Trafic on-line” a Poliţiei de Frontieră române la adresa

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/cum-treci-frontiera-bulgara-cat-timp-se-lucreaza-la-podul-prieteniei-22438780

Ultimă oră

Același autor