28.5 C
Călăraşi
23 iulie, 2024

Dosar de proxenetism în Dâmbovița. Prejudiciu de 250.000 €, prin metoda LOVERBOY

Publicat: 01/07/2024, 09:47

Trei femei din județul Dâmbovița au fost exploatate ani la rând prin „celebra” metodă Loverboy . Au practicat prostituția în țară, dar și în Italia, Elveția, Spania și Cehia. În spatele afacerii pe care au destructurat-o polițiștii se aflau o femeie și doi bărbați din Târgoviște.

Polițiștii au pus în aplicare cinci mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Târgoviște, la trei persoane – doi bărbați și o femeie -, în cadrul unui

„Din probatoriul administrat a rezultat că, în perioada 2013-2024, un bărbat, de 35 de ani, ar fi determinat o femeie să practice prostituția prin simularea unei relații de iubire (metoda Loverboy). Totodată, ar fi înlesnit activitatea infracțională inclusiv prin însoțirea persoanei vătămate pe teritoriul mai multor state membre, respectiv în Italia, Elveția, Spania și Cehia” , se arată în comunicatul IPJ Dâmbovița.

Traficantul îşi manipulează psihic şi emoţional victima şi o convinge să facă orice îi cere

Aceasta nu a fost singura victima exploatată. Alte două femei au avut aceeași soartă. Metoda Loverboy a dat roade de fiecare dată.

Prin această metodă, recrutorul iniţiază o relaţie de prietenie cu victima, care apoi se transformă într-o relaţie de iubire şi astfel îi câştigă încrederea. Apoi, traficantul îşi manipulează psihic şi emoţional victima şi o convinge să facă orice îi cere.

„De asemenea, un alt bărbat, de 59 de ani, și o femeie, de 53 de ani, ar fi obținut foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituției de către cele trei femei.Prejudiciul estimat se ridică la aproximativ 250.000 de euro” , mai precizează IPJ Dâmbovița.

Cele trei persoane bănuite de comiterea faptei au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, pentru audieri, iar cei doi bărbați au fost reținuți pe bază de ordonanță, urmând ca pe parcursul zilei de astăzi să fie prezentați magistraților pentru dispunerea unor măsuri preventive.

Absolventă a Universității “Valahia” din Târgoviște, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Maya Radu are o vastă experiență

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Sport –

07 Jul, 15:45

Actualitate –

07 Jul, 15:33

HOROSCOP –

07 Jul, 15:23

Ultima oră

Știri –

Știri externe –

07 Jul, 14:48

07 Jul, 14:37

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/dosar-de-proxenetism-in-dambovita-prejudiciu-de-250-000-e-prin-metoda-loverboy-20244237

Ultimă oră

Același autor