14 C
Călăraşi
4 mai, 2024

Doua brailence medaliate la Concursul international de literatura si matematica

17 decembrie 2005

In perioada 8-11 decembrie, la Calarasi s-a desfasurat Concursul international de literatura si matematica Barbu-Barbilian, organizat de Inspectoratul Scolar Judetean.

Au fost organizate patru concursuri si doua conferinte. La concursul international de matematica au participat loturile olimpice din Romania, Bulgaria, Serbia si Republica Moldova. Au fost 25 de elevi in concurs, iar juriul condus de prof. univ. dr. Radu Gologan a cuprins conducatorii oficiali ai loturilor olimpice nationale. Concursul de literatura a adunat elevi de clasa a XII-a din Cluj, Prahova, Bucuresti, Giurgiu, Ialomita, Braila, Constanta, Calarasi, presedintele juriului fiind prof. dr. univ. Silviu Angelescu.

In paralel, s-a desfasurat un alt concurs de literatura pentru elevi ai claselor a opta, ca si un concurs de matematica pentru elevii claselor V-VIII.

In cadrul manifestarilor a avut loc lansarea noului volum de versuri al scriitorului Adam Puslojici prezentat de Mariana Adam, sefa catedrei de literatura romana de la Universitatea din Belgrad. Adam Puslojici si Silviu Angelescu au sustinut o foarte apreciata conferinta legata de personalitatea si opera lui Ion Barbu. Au avut loc si conferinte cu profesorii de matematica, la care au participat Cristian Alexandrescu, inspector general de matematica in MEC, si Ion Savu, inspector in serviciul national de evaluare si examinare.

La sectiunea Literatura a participat inspectorul general de specialitate din MEC, profesor Miorita Got. Sa mentionam ca Bratislav Milanovici, directorul Radio Belgrad, a participat la concursul international de la Calarasi si a transmis din trei in trei ore la radiodifuziunea sarba relatari despre desfasurarea actiunii si interviuri cu personalitatile invitate. La aceasta actiune au participat peste 600 de oameni, elevi si profesori.

Sa mentionam ca doua eleve din Braila au castigat o medalie de argint, Maria Neicu – cl. a XII-a la Colegiul National „Nicolae Balcescu”, si una de bronz, Liana Vinea – de la Colegiul National „Ghe. Munteanu Murgoci”, la concursul international de literatura.

In final, la concursul international de matematica romanii au obtinut trei medalii de aur, trei de argint si patru de bronz, sarbii au obtinut doua medalii de argint si doua de bronz, iar moldovenii – un aur si un bronz. Merita subliniat faptul ca la concursul de matematica Barbilian de la Calarasi au participat multi medaliati la Olimpiada internationala de matematica din Mexic.

Concursul international Barbu-Barbilian este a doua manifestare cu participare europeana desfasurat si organizat de ISJ Calarasi in cursul acestui an, in urma cu cateva luni, tot aici avand loc extrem de apreciatul Festival international de literatura „Dunarea si Dunarea”.

Mark Sheehan, îndrăgitul chitarist și co-fondator al trupei The Script, a murit la vârsta de 46 de ani. Trupa a anunțat vestea tragică într-o postare…

Premierul japonez Fumio Kishida a fost evacuat după ce un suspect a aruncat o bombă fumigenă în timpul unui discurs în aer liber în…

Dintre toate bucătăriile din lume, este foarte posibil ca mâncarea italiană să fie cea mai iubită. Este o bucătărie cunoscută pentru preparatele sale distinctive,…

Sursa: https://romanialibera.ro/special/doua-brailence-medaliate-la-concursul-international-de-literatura-si-matematica-46018/

Ultimă oră

Același autor