22.1 C
Călăraşi
27 iulie, 2024

Eveniment notabil in viata Calarasiului

27 septembrie 2005

„Zilele Municipiului Calarasi” au avut o semnificatie aparte, deoarece s-au consemnat 410 ani de atestare documentara a asezarii de pe malul Cotului Borcea.

Sambata, in prima zi a evenimentului, organizatorii au pregatit un program cultural-artistic, care a debutat cu vernisajul expozitiei de fotografie „Calarasi – in imagini si documente de arhiva”, apoi a fost dezvelit monumentul lui Eugen Cialac, cel mai popular gospodar al Calarasiului in perioada interbelica.

Sub titlul „Capitala artei pentru o zi”, au avut loc doua lansari de carte: „Muzeul parodiilor de ceara” de Liviu Capsa si „Jurnal de noapte” de Laura Mara.

In prima seara, calarasenii s-au bucurat de un program muzical pentru toate gusturile. Au concertat Nicolae Rotaru, Nelu Balasoiu si Talisman.

Ultima seara a „Zilelor Municipiului Calarasi” s-a incheiat cu concertul cantaretilor Gheorghe Turda, Maria Dragomiroiu si Aurel Moldoveanu.

Compania Hidroelectrica din România a semnat un „joint venture agreement” cu compania Masdar din Emiratele Arabe Unite, care va reglementa cooperarea cu privire la…

Primarul Nicuşor Dan nu știe câte clădiri cu risc seismic sunt în București, afirmă un articol publicat de jurnaliștii de la Puterea. „Deşi Puterea a…

Cunoscutul actor Bruce Willis, care a fost diagnosticat cu demenţă, a împlinit duminică 68 de ani. Cu această ocazie, soţia sa, Emma Heming Willis,…

Sursa: https://romanialibera.ro/special/eveniment-notabil-in-viata-calarasiului-70307/

Ultimă oră

Același autor