11.8 C
Călăraşi
3 martie, 2024

Fată de 12 ani din România – exploatată sexual în Franța, cu acordul părinților

O fată de 12 ani din România a fost exploatată sexual în Franța, fiind implicați chiar părinții acesteia. Mama fetei și un cetățean francez au fost reținuți de poliția din Franța. Tatăl a fost depistat, miercuri, de polițiști în România.

Potrivit IGPR, Centrul de Cooperare Polițienească Internațională a fost informat de Biroul Atașatului de Afaceri Interne al MAI din Paris cu privire la faptul că o fată de de 12 ani, de cetățenie română, a fost victima unei infracțiuni de natură sexuală, în Paris, în data de 19 februarie 2023, în exploatarea minorei fiind implicați chiar părinții acesteia.

Din investigațiile Poliției Franceze a reieșit că părinții minorei ar fi primit sume mari de bani de la un cetățean francez, în schimbul exploatării sexuale a copilului.

Mama minorei și cetățeanul francez au fost arestați preventiv de Poliția Franceză, fiind acuzați de trafic de ființe umane și agresiune sexuală asupra unui minor.

Tatăl minorei a părăsit Franța împreună cu cei doi copii ai săi, printre care și victima.

Centrul de Cooperare Polițienească Internațională a facilitat schimbul de informații dintre Poliția Franceză și Poliția Română. Astfel, Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Călărași a făcut investigații în vederea localizării minorei și a tatălui acesteia, stabilindu-se că aceștia se află în România.

Autoritățile franceze au introdus în Sistemul de Informații Schengen o semnalare pe numele persoanei bănuite, cetățean român, tatăl copilei, solicitându-se arestarea acestuia, în vederea predării, în baza unui mandat european de arestare.

Bărbatul este bănuit de faptul că, în perioada ianuarie –februarie 2023, ar fi aplicat rele tratamente fiicei sale minore, în scopul exploatării sexuale a acesteia de către un cetățean francez, în schimbul a 89.000 de euro.

Astfel, miercuri, polițiștii din Călărași au identificat minora și pe tatăl acesteia.

Fata a fost preluată de DGASPC Călărași, iar tatăl ei a fost reținut și prezentat organului judiciar competent, în vederea punerii în executare a mandatului european de arestare, emis de către autoritățile franceze.

Procedura de executare a mandatului european de arestare este în curs de desfășurare, transmite IGPR.

Sursa: https://jurnalul.ro/stiri/observator/fata-12-ani-romania-exploatata-sexual-925889.html

Ultimă oră

Același autor