18.3 C
Călăraşi
29 aprilie, 2024

În Călărași măştile de protecţie devin obligatorii în spaţiile publice

13 octombrie 2020

În județul Călărași măştile de protecţie devin obligatorii în spaţiile publice aglomerate şi pe o rază de 50 de metri în jurul şcolilor şi bisericilor.

„Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele de peste cinci ani în toate spaţiile publice deschise precum: pieţe, târguri, oboare şi locurile de joacă din parcuri, staţiile de transport public, locurile de aşteptare di autogări şi gări, şi pe o rază de 50 de metri în jurul perimetrului exterior al tuturor unităţilor de învăţământ şi al tuturor unităţilor de cult” prevede hotărârea adoptată astăzi de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi.

Documentul mai impune și obligativitatea autorităţilor locale de a dezinfecta spaţiile publice pe care le au în administrare şi permite desfăşurarea evenimentelor publice sau private doar cu respectarea condiţiilor de distanţare fizică şi siguranţă sanitară.

Prin hotărârea adoptată marţi membrii CJSU Călăraşi fac şi „recomandarea” ca vârstnici şi persoanele „cu istoric medical” să evite locurile aglomerate.

Călăraşi este unul dintre judeţele cu cea mai scăzută arată a infectării cu SARS-CoV-2. Astfel, de la debitul pandemiei şi până marţi, judeţul raportează 1071 de infectări, a doua cea mai mică cifră la nivel naţional după judeţul atu Mare, cu 949 de cazuri. Cea mai recentă raportare pe 24 de ore indică 29 de noi cazuri de COVID-19 în judeţul Călăraşi.

Informațiile secrete extrem de sensibile ale Pentagonului au fost scurse prima dată pe chaturile gamerilor găzduite de Discord, în timpul unei dispute pe tema…

Prietenii și familia au participat marți (11 aprilie) la înmormântarea lui Lucy Dee, mama surorilor britanico-israeliene care au fost ucise săptămâna trecută într-un atac…

Firmele românești din industria de apărare ar urma să dețină un rol mai important în cadrul industriei de apărare a UE, iar la București…

Sursa: https://romanialibera.ro/social/in-calarasi-mastile-de-protectie-devin-obligatorii-in-spatiile-publice-831697/

Ultimă oră

Același autor