8 C
Călăraşi
25 aprilie, 2024

Înșelătorie cu criptomonede la Călărași. Polițiștilor le-a luat patru ani să rezolve cazul

Sursa: Pixabay

Publicat la 25 iunie 2022, 07:00

Înșelăciune cu criptomonede la Călărași. Poliția cercetează trei persoane implicate într-o escrocherie cu monede virtuale care datează din 2018. Un bărbat a fost convins de un altul să-i vireze trei criptomonede în schimbul unei sume de bani pe care nu a mai plătit-o. Cel păcălit s-a adresat poliției după ce așa zisul cumpărător a refuzat să-l plătească spunând că tranzacția nu ar fi avut loc din cauza unei erori electronice.

Poliţiştii din

cercetează trei persoane pentru înşelăciune cu

. Un bărbat susține că a fost păcălit de un altul să-i vireze trei criptomonede. În schimbul acestora urma să primească suma de 77.417,42 lei. Doar că tranzacția a picat după ce așa-zisul cumpărător a invocat o eroare electronică ce ar fi împiedicat transferul

„La data de 23 iunie a.c., poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale, împreună cu cei ai Servicului de Investigare a Criminalităţi Economice şi ai Serviciului Criminalistic, au efectuat 5 percheziţii domiciliare, în judeţele Tulcea, Constanţa şi în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune”, a transmis, vineri, IGPR.

Conform sursei citate, cazul datează din anul 2018. Astfel, un bărbat în vârstă de 37 de ani, din județul Tulcea ar fi convins un alt bărbat să-i vireze din portofelul virual, trei criptomonede, contra sumei de 77.417,42 lei, susțin ofițerii de

„Ulterior, bărbatul de 37 de ani ar fi invocat că, din cauza unei erori electronice, tranzacţia nu a fost efectuată. După ce persoana vătămată ar fi transferat monedele, acestea ar fi fost redirecţionate către conturile deţinute de o femeie, de 48 de ani, şi un bărbat, de 46 de ani, ambii din municipiul Bucureşti”, mai arată poliţiştii.

Polițiștii au confiscat bunuri de valori importante

În urma percheziţiilor efectuate de polițiști, au fost descoperite şi ridicate, în vederea confiscării, mai multe bunuri. Este vorba despre 4 ceasuri de lux, suma de 2.000 de euro, 2 portofole electronice în care sunt stocate

în valoare de 40.000 de euro, documente privind efectuarea de tranzacţii financiare, telefoane mobile şi medii de stocare.

„Faţă de bărbatul de 37 de ani, din judeţul Tulcea, a fost luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, iar femeia, de 48 de ani, şi bărbatul, de 46 de ani, sunt cercetaţi pentru complicitate la înşelăciune”, a mai precizat sursa citată.

Înșelătorii cu criptomonede de un miliard de dolari

Dezvoltarea pieței de criptomonede face ca și numărul celor păcăliți de diverși escroci să fie din ce în ce mai mare. Conform unui raport al Comisiei Federale pentru Comerţ (FTC) din Statele Unite, citat de Reuters, peste 46.000 de persoane au raportat că au pierdut cumulat peste 1 miliard de dolari în

cu criptomonede, de la începutul anului 2021.

Aproape jumătate dintre cei păcăliți au spus că escrocheria a început cu o reclamă, o postare sau un mesaj pe o platformă de socializare.

Pierderea medie raportată pentru o persoană a fost de 2.600 de dolari, iar bitcoin, tether şi ether au fost principalele criptomonede cu care oamenii plătesc escrocii, a spus FTC.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Publicat in categoriile:

Ne puteți urmări pe

sau pe

Sursa: https://evz.ro/inselatorie-cu-criptomonede-la-calarasi-politistilor-le-a-luat-patru-ani-sa-rezolve-cazul.html

Ultimă oră

Același autor