8.5 C
Călăraşi
21 februarie, 2024

Italia se confruntă cu alarma terorismului anarhist

2 februarie 2023

În noaptea de luni, 30 ianuarie, a avut loc un atac cu un cocktail Molotov asupra Primăriei 5 din Milano. Două mașini ale poliției locale au fost arse.

Anchetatorii Digos (Divizia de Investigații Generale și Operațiuni Speciale) și de la Sediul Poliției nu au puține îndoieli cu privire la făptuitor. Suspiciuni asupra zonei anarhiste si initiativele de revocare a 41 bis (regimul penitenciar dur) lui Alfredo Cospito detinut in inchisoarea din Sassari.

Aceasta urmează celor două atacuri care au lovit reprezentanții diplomatici italieni la Barcelona și Berlin pe 27 ianuarie, care au deteriorat un zid de la intrarea în clădirea Consulatului Italiei din Barcelona și au incendiat mașina cu plăcuța diplomatică a unui oficial diplomatic de serviciu la Ambasada Italiei la Berlin, scrie

, într-o analiză.

Pentru ambele atacuri, surse de informații urmează traseul anarhistului Fai-Fri, pentru a-i depista pe cei responsabili.

Fai, federația internațională anarhistă, al cărei teoretician este Alfredo Cospito, și FRI, filiala sa internațională, au intensificat protestul împotriva 41 bis, închisoarea aspră, la care este supus, mai notează lansinginstitute.org.

Alfredo Cospito, în vârstă de 55 de ani, este un anarhist care de mic a repudiat orice formă de putere: pentru el, statul, capitalismul trebuie să fie luptat violent.

El a devenit un simbol pentru mulți activiști care se recunosc în protestul anarhist din Italia și din străinătate.

Totuşi, întregul spectru anarhist are ca nucleu ideologic central un element comun: necesitatea anulării statului sau în orice caz a celor mai presante forme de putere constituită.

Cospito s-a născut la Pescara și este membru al Federației Anarhiste Informale, un grup anarho-insurecționist care de-a lungul anilor a devenit protagonistul diferitelor atacuri împotriva statului.

Condamnat la 12 ani și 3 luni pentru atacuri teroriste sau subversiune și alte infracțiuni, el trebuie să execute definitiv o altă pedeapsă și pentru alte acte teroriste (cum ar fi trimiterea de dispozitive explozive și pachete împotriva politicienilor, jurnaliştilor și forțelor ordinii) și pentru infracțiune. a masacrului politic.

Pentru acesta din urmă, după o trecere în Casație, procedura a revenit la Curtea de Apel din Torino, cu ipoteza unei infracțiuni reconfigurate într-un masacru împotriva Statului și cu o cerere de pedeapsă pe viață cu 12 luni de izolare în timpul zilei.

După ce a fost condamnat, execută o pedeapsă într-un regim dur de închisoare la Sassari, pentru că și în spatele gratiilor continuă să răspândească propagandă și să-și incite camarazii la acțiune.

Potrivit fostei judecători Marta Cartabia, care a decis să semneze un decret ad-hoc împotriva liderului anarhist pentru a-l aduce la 41 bis, Cospito datorită regimului penitenciar normal a putut continua să coordoneze activități subversive.

„Comunicarile lui Cospito cu realitățile anarhiste din afara circuitului penitenciar par asidue și produc efectul de a ajuta la identificarea obiectivelor strategice și de a stimula acțiuni directe de atac asupra instituțiilor”.

Cospito, așadar, a reușit în continuare să coordoneze o rețea anarhistă extrem de operațională și înrădăcinată la nivel european.

Urmărește România Liberă pe

Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.

Războiul total al lumilor poate fi evitat, dacă SUA și partenerii săi europeni vor înțelege mișcarea strategică a Chinei în relația cu Rusia.Vizita lui…

Institutul Național pentru Fizica Pământului a anunțat că un cutremur mediu de 4,9 pe scara Richter s-a produs în Oltenia, județul Gorj, la adâncimea…

Fostul fotbalist de la Rapid și FC Brașov, Robert Ilyeș, s-a înțeles cu echipa de ligă secundă FK Csikszereda și va sta pe banca…

Sursa: https://romanialibera.ro/economie/italia-se-confrunta-cu-alarma-terorismului-anarhist/

Ultimă oră

Același autor