6.1 C
Călăraşi
marți, 6 decembrie, 2022

Maia Sandu: „Condamnăm cu fermitate acest nou atac – cel mai mare de la începutul războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei”

astăzi, 19:18

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a reacţionat, marţi, la atacul rusesc fără precedent care a vizat infrastructura energetică a Ucrainei şi care a avut drept consecinţă întreruperi ale alimentării cu energie electrică inclusiv în Republica Moldova, condamnând „cu fermitate” aceste lovituri care „au pus în pericol viaţa şi siguranţa a zeci de mii de oameni”.

„Regimul de la Kremlin a lansat astăzi un număr-record de 100 de rachete asupra Ucrainei. Ele au lovit infrastructura civilă şi energetică a ţării vecine, au pus în pericol viaţa şi siguranţa a zeci de mii de oameni. Condamnăm cu fermitate acest nou atac – cel mai mare de la începutul războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei”, a scris preşedinta Republicii Moldova pe Facebook.

Ea a confirmat că atacurile ruseşti asupra Ucrainei au provocat deconectarea automată a unei linii care asigura transportul de curent electric pentru Republica Moldova, iar zeci de localităţi au rămas fără lumină. Şefa statului a dat asigurări că serviciile specializate lucrează pentru a remedia situaţia. „Le mulţumesc tuturor locuitorilor din regiunile afectate pentru calm şi înţelegere”, a transmis Maia Sandu.

„Războiul trebuie oprit!”, arată în încheiere Maia Sandu.

Oraşele Bălţi, Ialoveni, Călăraşi, Ungheni, Nisporeni, Edineţ, Soroca, Rîşcani din Republica Moldova au rămas parţial fără curent electric, ca urmare a atacurilor din Ucraina care au avariat infrastructura energetică a ţării. De asemenea, unele localităţi din regiunea transnistreană, inclusiv oraşul Tighina, sunt afectate de pene de curent totale sau parţiale. Şi livrarea energiei electrice din România prin reţeaua Isaccea-Vulcăneşti a fost sistată, potrivit deschide.md.

Liniile din Republica Moldova nu au fost avariate, dar s-au deconectat automat ca măsură de siguranţă, a precizat vicepremierul Andrei Spânu.

Sursa: https://www.news.ro/externe/maia-sandu-condamnam-cu-fermitate-acest-nou-atac-cel-mai-mare-de-la-inceputul-razboiului-declansat-de-rusia-impotriva-ucrainei-1922401815432022111920921008

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

10,030FaniÎmi place
13CititoriConectați-vă

Vaslui Plus