11.8 C
Călăraşi
18 mai, 2024

O fetiță de 4 ani și bunica ei, decedate după ce au consumat pește, gogoși, carne de porc și mezeluri EXPIRATE de Florii

Publicat: 30/04/2024, 14:55

Este anchetă în județul Călărași, după ce o fetiță de doar 4 ani și bunica ai au murit după ce ar fi mâncat macrou congelat.

UPDATE – Mezelurile expirate, posibilă sursă de toxiinfecție alimentară

Potrivit ultimelor informații, femeia a decedat după ce a aflat că nepoata sa a murit. După ce a suferit infarct miocardic și a avut fibrilație atrială, ea a făcut stop cardo-respirator la momentul când a aflat de decesul nepoatei sale. Femeia nu a mai putut fi resuscitată.

Soțul ei este în continuare internat în stare critică la secția de terapie intensivă. Medicii depun eforturi pentru a-i salva viața.

Inspectorii au ridicat probe din magazinul de unde familia fetiței a cumpărat peștele, care este principalul aliment incriminat. Dar aceștia au descoperit în frigiderul familiei că familia a consumat nu doar pește, ci și alte produse care au fost pregătite la grătar (ceafă porc, mici, cârnați, coaste porc), gogoși, precum și mezeluri expirate , potrivit

. La masa organizată în Duminica de Florii au mai participat alte zece persoane, printre care patru copii și șase adulți.

Știrea inițială

Alarma s-a dat luni dimineața. Atunci, familia a sunat la 112 și a anunțat că fetița de 4 ani era în stare de inconștiență.

Copila a fost dusă de urgență la spitalul județean, a fost intubată, dar medicii nu au mai putut să facă nimic pentru a-i salva viața.

La doar trei ore distanță, familia a chemat din nou Salvarea. De data aceasta, bunicii micuței se simțeau rău.

Bunica a murit câteva ore mai târziu

Bunica în vârstă de 55 de ani și bunicul de 66 de ani au fost duși la spitalul din Oltenița. Din păcate, și bunica a murit. Rudele spun că starea lor de sănătate s-a deteriorat după ce au mâncat pește macrou congelat cumpărat de la magazinul din sat, scrie Digi24.ro

DSP face acum o anchetă epidemiologică pentru a afla ce s-a întâmplat. O altă anchetă a fost începută de Direcția Sanitar-Veterinară.

Și Poliția a deschis o anchetă și acum așteaptă rezultatul necropsiei fetiței.

Reacția ANPC

„Noi am adresat niște avertismente către consumatori în perioada Floriilor, în care se consumă pește, cu privire la calitatea produselor.

În acest caz vom face verificări pentru a stabilit dacă operatorul economic a desfășurat o activitate autorizată, dacă are condiții de depozitare și comercializare a peștelui în conformitate cu prevederile legale”, a spus Sebastian Hotca, șeful ANPC.

Vă recomandăm să citiți și:

Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social.

A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală.

S-a

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Actualitate –

30 Apr, 16:21

30 Apr, 16:05

Social –

30 Apr, 15:57

Ultima oră

30 Apr, 15:53

Știri politice –

30 Apr, 15:47

Video –

30 Apr, 15:33

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/o-fetita-de-4-ani-si-bunica-ei-au-murit-dupa-ce-ar-fi-mancat-macrou-20198030

Ultimă oră

Același autor