13 C
Călăraşi
16 mai, 2024

Omul de încredere al lui Iulian Dumitrescu, Dumitru Tudone, care a lăsat Călăraşiul pentru Prahova, deschide lista PNL pentru Consiliul Judeţean Prahova

astăzi, 19:43

Actualul vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Dumitru Tudone, care în anul 2020 a lăsat în urmă judeţul Călăraşi, unde are casă şi familie, pentru a candida în Prahova, deschide lista de candidaţi a PNL pentru Consiliul Judeţean Prahova la alegerile din acest an. Tudone este considerat omul de încredere al lui Iulian Dumitrescu, cel care, deşi inculpat de DNA pentru corupţie, candidează pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, motivând că face acest gest ”din respect pentru prahoveni”. Pe lista de candidaţi a PNL pentru Consiliul Judeţean Prahova se regăsesc, de asemenea, mai mulţi traseişti politici, inclusiv de la USR şi Pro România.

Biroul Electoral de Circumscripţie Prahova a publicat lista de candidaţi din partea PNL pentru Consiliul Judeţean (CJ) Prahova la alegerile locale din 9 iunie. Lista este deschisă de Dumitru Tudone, de profesie jurist, actual vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, care a preluat atribuţiile preşedintelui, după ce DNA l-a pus sub acuzare pentru corupţie pe liderul PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, interzicându-i acestuia să exercite funcţia de preşedinte al CJ Prahova, funcţie din care ar fi comis infracţiunile de corupţie de care este acuzat.

Tudone, unul dintre oamenii de încredere ai lui Iulian Dumitrescu, este unul dintre ”motivele” pentru care Iulian Dumitrescu a fost aspru criticat, public, de adversarii politici, şi mai puţin public de unii membri ai PNL Prahova.

În anul 2020, Dumitru Tudone, fost secretar general al judeţului Călăraşi, şi-a făcut mutaţia în Prahova pentru a candida pentru un post de consilier. Şi-a lăsat atunci familia şi copiii, elevi, în Călăraşi pentru a se muta, cel puţin în acte, într-un sat de lângă Ploieşti şi pentru a candida în Prahova, de care nu îl leagă decât relaţia cu Iulian Dumitrescu.

De altfel, din cea mai recentă declaraţie de avere a politicianului, depusă în anul 2023, reiese că cel puţin unul dintre fiii săi este elev la un liceu din municipiul Călăraşi. Încercările repetate ale reporterilor News.ro de a-l contacta pe Dumitru Tudone şi a-l întreba ce anume l-a determinat să-şi lase familia şi casa pentru a candida într-un judeţ la sute de kilometri depărtare de locul în care era stabilit s-au soldat cu eşec.

Pe lista de candidaţi ai PNL Prahova pentru Consiliul Judeţean se regăsesc administratorul public al judeţului Prahova, Anna Maria Vasile, un fost şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, Viorel Dosaru, judecat pentru corupţie şi achitat, un viceprimar al municipiului Ploieşti, Daniel Nicodim, un fost prefect al judeţului, Mădălina Lupea, fost membru Pro România, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, Ilona Rizea, dar şi cel de-al doilea vicepreşedinte în funcţie al CJ Prahova Cristian Apostol, ales la scrutinul din 2020 din partea USR.

Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, cel care anunţase că renunţă la toate funcţiile politice după ce a fost inculpat de DNA, candidează pentru şefia Consiliului Judeţean, dar nu şi pentru un mandat în consiliu.

Sursa: https://www.news.ro/politic-intern/omul-de-incredere-al-lui-iulian-dumitrescu-dumitru-tudone-care-a-lasat-calarasiul-pentru-prahova-deschide-lista-pnl-pentru-consiliul-judetean-prahova-1922404329012024041921575625

Ultimă oră

Același autor