18 C
Călăraşi
27 iulie, 2024

Peste două tone de tutun vrac ascunse în semiremorca unui tir, printre nisip

Peste două tone de tutun vrac au fost descoperite de polițiștii de frontieră, marți, în Vama Călărași. Cei 57 de saci încărcați cu frunze de tutun erau ascunși în remorca unui ansamblu rutier, printre încărcătura de nisip. Întreaga cantitate de tutun, în valoare de 110.000 de lei, a fost confiscată.

Autovehiculul încărcat cu tutun vrac s-a prezentat la intrarea în țară marți, în Punctul de Trecere a Frontierei Călăraşi. La volan se afla un cetățean bulgar, în vârstă de 49 de ani. Conform documentelor, acesta transporta nisip, care urma să ajungă la o societate comercială din România.

„Poliţiştii de frontieră au procedat la controlul documentelor şoferului şi a mijlocului de transport, constatând faptul că acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, agregate din Bulgaria pentru o societate comercială din România. În urma verificărilor amănunţite, printre încărcătura specificată în documentele de însoţire a mărfii, au fost descoperiţi mai mulți saci cu frunze uscate de tutun”, se arată în comunicatul de presă al Poliției de Frontieră.

În urma inventarierii, polițiștii de frontieră au numărat 57 de saci din rafie de culoare albă, ce conţineau cantitatea totală de 2.200 kg kilograme tutun. Întreaga cantitate de tutun, estimată la o valoare de 110.000 lei, a fost confiscată.

„În prezent, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă” faptă prevăzută și pedepsită de art.452, alin.1, lit.a din Codul fiscal”, a transmis Poliția de Frontieră.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/peste-doua-tone-de-tutun-vrac-ascunse-in-semiremorca-unui-tir-printre-nisip-2235901

Ultimă oră

Același autor