13.8 C
Călăraşi
8 septembrie, 2024

Poliţia de Frontieră anunţă trafic intens de autoturisme, la graniţa cu Bulgaria / Timp de aşteptare de 40 de minute, la Giurgiu

astăzi, 10:36

Poliţia de Frontieră anunţă, sâmbătă, trafic intens de autoturisme, la graniţa cu Bulgaria, timpul estimat de aşteptare la Giurgiu fiind de 40 de minute.

”Având în vedere că ne aflăm în plin sezon estival şi mulţi cetăţeni români se deplasează în afara graniţelor ţării, din experienţa anilor anteriori ne aşteptăm la o creştere a valorilor de trafic pe perioada weekendului, în special la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, atât pe sensul de intrare cât şi pe sensul de ieşire din ţară. În acest sens, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au fost dispuse toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ”, a transmis, sâmbătă, Poliţia de Frontieră.

Pe Podul Prieteniei dintre Ruse şi Giurgiu irculaţia se desfăşoară alternativ pe o singură bandă, în sistem semaforizat.

”Preconizăm o creştere a timpilor de aşteptare în PTF Giurgiu-Ruse. De menţionat este faptul că aceste valori sunt determinate de numărul mare de mijloace de transport care aşteaptă la semaforul montat pe Podul Prieteniei, nu la controlul de frontieră, sens în care recomandăm participanţilor la traficul transfrontalier să utilizeze aplicaţia Trafic On-line”, a mai transmis sursa citată.

Potrivit aplicaţiei, la ora transmiterii acestei ştiri, timpul estimat de aşteptare la Giurgiu este de 40 de minute.

Poliţia de Frontieră recomandă utilizarea celorlalte puncte de trecere a frontierei deschise în regim internaţional de la graniţa cu Republica Bulgaria:

pe raza judeţului Dolj: PTF Calafat şi PTF Bechet (BAC);

pe raza judeţului Teleorman: PTF Zimnicea (BAC), PTF Turnu Măgurele (BAC);

pe raza judeţului Călăraşi: PTF Călăraşi (BAC);

pe raza judeţului Constanţa: PTF Vama Veche, PTF Ostrov, PTF Negru Vodă, PTF Lipniţa şi PTF Dobromir pentru autoturisme cu greutate admisă de 3,5 tone, iar programul de funcţionare este de la ora 08.00 la ora 20.00.

”Începând cu data de 01 august 2024, în PTF Zimnicea, va fi pus în exploatare un al doilea ferry-boat. Navele vor efectua curse în tandem (Svishtov-Zimnicea), în intervalul orar 08:00-19:00.

Totodată, menţionăm faptul că, în data de 25.07.2024, Centrul Comun de Contact a informat ITPF Giurgiu despre faptul că pe Podul Prieteniei este permisă trecerea vehiculelor cu lăţimea maximă de 2,75 m, iar masa maximă autorizată a autovehiculului şi încărcăturii fiind până la 60 tone, sens în care autovehiculele agabaritice NU pot trece”, a mai transmis instituţia.

Aceasta precizează că, întrucât în această perioadă se înregistrează temperaturi ridicate la nivelul întregii ţări, iar traficul prin punctul de frontieră este unul foarte ridicat, în PTF Giurgiu funcţionează un punct de prim ajutor unde paramedici din cadrul ISU Giurgiu sunt pregătiţi să acorde ajutor de specialitate, în caz de nevoie.

Sursa: https://www.news.ro/eveniment/politia-de-frontiera-anunta-trafic-intens-de-autoturisme-la-granita-cu-bulgaria-timp-de-asteptare-de-40-de-minute-la-giurgiu-1922403627002024071021683390

Ultimă oră

Același autor