17.8 C
Călăraşi
3 mai, 2024

Politist de frontiera, arestat pentru luare de mita

2 octombrie 2009

Politistul de la Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Calarasi, prins in flagrant dupa ce a primit 300 de euro mita de la un cetatean, a fost arestat pentru 29 de zile.

Potrivit unui comunicat transmis de Directia Generala Anticoruptie (DGA), „pe data de 24 septembrie 2009, cetateanul I.V., care se deplasa dinspre satul Tinganu, judetul Ilfov, catre localitatea Dorobantu, judetul Calarasi, a fost oprit in trafic de un echipaj al IJPF Calarasi, format din trei politisti”. „Acestia au constatat ca cetateanul nu detine permis de conducere, motiv pentru care i-au pretins 300 euro pentru a nu-i intocmi dosar penal. Intrucat nu avea banii asupra sa, I.V. a stabilit cu cei trei politisti de frontiera sa se intalneasca peste cateva ore. Intre timp, cetateanul a facut denunt la DGA, luandu-se masuri pentru organizarea flagrantului”, mentioneaza comunicatul de presa.

Potrivit aceleiasi surse, intalnirea dintre denuntator si cei trei politisti de frontiera nu a mai avut loc, insa „pe data de 27 septembrie I.V. a fost contactat de un cetatean din localitatea Dorobantu, F.M., care s-a oferit ca, in schimbul sumei de 300 euro, sa intervina pe langa cei trei politisti de la IJPF Calarasi pentru ca acestia sa nu ii mai intocmeasca dosar penal. Doua zile mai tarziu, denuntatorul s-a intalnit cu F.M. si a purtat discutii legate de solutionarea dosarului”. In seara zilei de 29 septembrie, F.M. s-a intalnit cu unul dintre cei trei politisti de frontiera, respectiv C.G., pentru a-i oferi suma de 300 euro pretinsa de politist de la I.V. Dupa remiterea banilor, ofiterii DGA, sub coordonarea procurorului competent, au intervenit pentru legitimarea si retinerea celor implicati. Pentru imobilizarea celor doi politisti de frontiera, ofiterii DGA au fost nevoiti sa traga doua focuri de avertisment in plan vertical.

Cinci studenți ai Facultății de Arhitectură din Iași au fost desemnați marii câștigători ai concursului RESPO CITY, ediția 2023, cea mai importantă competiție de…

Sursa: https://romanialibera.ro/special/politist-de-frontiera-arestat-pentru-luare-de-mita-166367/

Ultimă oră

Același autor