-1.5 C
Călăraşi
11 decembrie, 2023

Procurorii DIICOT au pus în aplicare 17 mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Călărași și Ilfov. Au fost găsite 5 kilograme de canabis și peste 5 mii de euro

17 noi 2023, 16:26

Un inculpat a fost prins în flagrant cu 12 grame de cocaină.

La data de 14.11.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași au dispus reținerea unui inculpat și măsura controlului judiciar față de alt inculpat , cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc pentru consum propriu.

În sarcina primului inculpat s-a reținut că, în perioada aprilie-octombrie 2023, în mod repetat, a comercializat diferite cantități de cocaină, în schimbul sumei de 2000 lei încasată la fiecare tranzacție.

De asemenea, în ziua de 14.11.2023, a fost prins în flagrant, în timp ce deținea cantitatea de 12 grame cocaină, destinată comercializării.

Cu privire la cel de al doilea inculpat, din cercetările efectuate a rezultat, că în mod repetat, a deținut și comercializat diferite cantități de canabis, drog de risc, către consumatori din județul Călărași.

Au fost puse în aplicare 17 mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Călărași și Ilfov, fiind identificate și ridicate cantitatea de 5 kilograme canabis, 3 cântare electronice de precizie, 5 telefoane mobile, un aparat de vidat, o instalație artificială pentru cultivat canabis, un pistol tip airsoft, sumele de 14.200 lei și 3.000 euro, precum și alte mijloace de probă.

În cursul zilei de 15.11.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Călărași a dispus arestarea preventivă a inculpatului reținut.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu serviciul de combatere a Criminalității Organizate Călărași. Acțiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. București și jandarmilor Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, conform comunicatului transmis de DIICOT.

17 noi 2023, 17:08

Sursa: https://www.dcnews.ro/procurorii-diicot-au-pus-in-aplicare-17-mandate-de-perchezitie-domiciliara-pe-raza-judetelor-calarasi-si-ilfov-au-fost-gasite-5-kilograme-de-canabis-si-peste-5-mii-de-euro_938485.html

Ultimă oră

Același autor