28.5 C
Călăraşi
23 iulie, 2024

Program de 400 de milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii secundare de irigaţii

Ministerul Agriculturii a anunţat că va lansa un program în valoare de 400 de milioane de euro pentru infrastructura secundară de irigaţii.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a vizitat marţi staţia de repompare SRP1 Vlad Ţepeş, prevăzută pentru reabilitare în cadrul Amenajării Gălăţui Călăraşi, lucrare care urmează să fie recepţionată până la sfârşitul acestui an.

Ministrul a apreciat evoluţia lucrărilor şi a afirmat că, în vederea asigurării unor producţii cât mai bune, este necesară accelerarea investiţiilor în infrastructura de irigaţii, astfel încât să crească suprafaţa amenajată pentru irigaţii.

Ministrul le-a transmis celor prezenţi că sistemul de irigaţii realizat de MADR funcţioneză şi că în perioada următoare MADR va lansa programul în valoare de 400 de milioane de euro pentru infrastructura secundară de irigaţii, prin care fiecare organizaţie care are în proprietate staţii de irigaţii va putea accesa proiecte în valoare de 1,5 milioane de euro.

Florin Barbu a făcut apel la fermieri să acceseze aceste fonduri.

Ministrul Agriculturii a mai vizitat în Călăraşi o fermă zootehnică de aproximativ 1000 de bovine şi o fermă avicolă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 16:56

astăzi, 16:53

astăzi, 16:38

astăzi, 16:25

Sursa: https://www.mediafax.ro/economic/program-de-400-de-milioane-de-euro-pentru-dezvoltarea-infrastructurii-secundare-de-irigatii-22189369

Ultimă oră

Același autor