12.1 C
Călăraşi
2 mai, 2024

Se fac angajări la Poliția Română! 60 de posturi sunt scoase la concurs. Iată care sunt condițiile pentru înscriere

Vești bune pentru românii care visează să devină polițiști. Poliția Română a scos la concurs 60 de posturi de agent și conducător de câini, în București și în mai multe orașe din țară.

20 mart. 2024, 13:54

Se fac angajări la Poliția Română! 60 de posturi sunt scoase la concurs.

Se fac angajări la Poliția Română! 60 de posturi sunt scoase la concurs. Reprezentanții instituției au anunțat că una dintre condițiile pe care viitorii candidați trebuie să le îndeplinească este aceea de a iubi animalele și în special câinii.

Citește și

Se fac angajări la Poliția Română! 60 de posturi sunt scoase la concurs

Cei care viseasă să îmbrace uniforma de polițist și să aibă o carieră în domeniu pot să își depună dosarele până pe data de 3 aprilie, la ora 16:00.

Conform anunțului de recrutare pe care Poliția Română l-a postat pe reţelele sociale, dragostea pentru animale este primul criteriu „nescris” pe care trebuie să îl îndeplinească cei care vor să candideze pentru unul dintre cele 60 de posturi de agent de poliţie şi conductor câini scoase la concurs.

„Este esenţial să îţi iubeşti, să îţi îngrijeşti şi să îţi dresezi partenerul patruped!”, au transmis reprezentanții Poliției Române care au subliniat că în toată țara au fost posturi scoase la concurs.

Trebuie să precizăm faptul că opt dintre posturi sunt la Poliţia canină din cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti, patru posturi sunt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Constanţa, în timp ce câte unu-două posturi sunt scoase la concurs în judeţele: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Caraş Severin. Călăraşi, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea. Concursul este organizat la nivel central cu comisii de recrutare la nivel teritorial.

Reprezentanții Poliției Române Candidaţii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România; să cunoască limba română, scris şi vorbit;

să aibă capacitate deplină de exerciţiu; să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic;

să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi; îndeplinesc condiţiile de ocupare prevăzute în fişa postului;

să aibă un comportament corespunzător principiilor care guvernează profesia de poliţist; să nu aibă antecedente penale cu excepţia situaţiei când a intervenit reabilitarea;

să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni;

să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani;

să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege.

Nu sunt acceptaţi la concurs candidaţii care au tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară.

Totodată, candidaţii care au promovat concursul şi urmează să ocupe funcţie de poliţist nu trebuie să aibă calitatea de membru al vreunui partid politic sau organizaţii cu caracter politic, conform statutului aplicabil.

Sursa: https://www.romaniatv.net/se-fac-angajari-la-politia-romana-60-de-posturi-sunt-scoase-la-concurs-iata-care-sunt-conditiile-pentru-inscriere_8204644.html

Ultimă oră

Același autor