18 C
Călăraşi
27 iulie, 2024

Simpozion international la Calarasi

22 septembrie 2005

Vineri si sambata, Consiliul Judetean Calarasi, Inspectoratul Scolar al judetului Calarasi si Institutul de Istoria Artei al Academiei Romane organizeaza simpozionul international cu tema „Dunarea si Dunarea”. Lucrarile se vor desfasura in sala CJ Calarasi. Dezbaterile pe marginea subiectului vor beneficia de prezenta unor specialisti de pe plan local, dar si central. La actiunea de la Calarasi este asteptat si ministrul Educatiei si Cercetarii, Mircea Miclea.

Simpozionul va prilejui vernisajul expozitiei de fotografii „Dunarea in Romania” si o expozitie de pictura avand ca tematica „Dunarea si frumusetile ei”, care vor fi deschise de prof. Lucian Pavel. Simpozionul din 23 septembrie se inscrie in cadrul unor manifestari complexe organizate cu prilejul „Zilelor orasului Calarasi”.

La simpozionul de la Calarasi sunt invitati sa participe academicieni, personalitati ale vietii publice si literare, dintre care amintim: Eugen Simion, presedintele Academiei Romane; Silviu Angelescu, directorul Institutului de Istoria Artei al Academiei Romane; Sarba Ignjatovici, presedintele Uniunii Scriitorilor din Serbia; acad. Adam Puslojici, scriitor; Dragoljub Firulovici, artist plastic; Peter Anghelov, Uniunea Scriitorilor din Bulgaria; Stevanka Kristeva, presedintele Asociatiei Folcloristilor din Bulgaria; acad. Dan Horia Mazilu; acad. Sabina Ispas, directorul Institutului de Etnologie si Folclor al Academiei Romane; Tudor Stavila, directorul Institutului de Arte din Chisinau.

Procurorii DIICOT, însoțiți de polițiști și de jandarmi, au făcut 23 de percheziții la domiciliile din București ale unor persoane acuzate de trafic de…

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) Nicu Marcu a declarat, la audierea luni în comisiile de specialitate ale Senatului, că cele două companii City…

Sursa: https://romanialibera.ro/special/simpozion-international-la-calarasi-57828/

Ultimă oră

Același autor