15.4 C
Călăraşi
8 septembrie, 2024

Străzi inundate în nordul Capitalei. Furtuna a doborât din nou copaci și a îngreunat traficul

Furtuna a făcut din nou ravagii în Capitală | Sursă colaj foto: Captură video

Meteorologii au emis o nouă avertizare de ploi și vijelii, valabilă vineri în sud-vestul țării. De asemenea, șapte județe şi municipiul Bucureşti sunt vizate de

de caniculă.

Update 18:48 Furtuna a făcut din nou ravagii în București. Mai mulți copaci au fost doborâți de vijelie, îngreunând traficul. Cele mai multe probleme au fost înregistrate în Nordul Capitalei, acolo unde mai multe străzi au fost inundate.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Update 17:15 Meteorologii ANM au emis mai multe avertizări meteo nowcasting de cod galben și portocaliu. Vor fi ploi, vijelii și grindină în mai multe județe ale țării.

În intervalul 16:40 – 18:00, codul galben vizează tot județul Ilfov , unde se vor semnala vijelii, viteza vântului la rafală de 50…70 km/h, descărcări electrice, grindină și averse ce vor acumula local 15…25 l/mp.

Tot până la ora 18:00 este valabil codul galben în mai multe localități din Județul Hunedoara. Se vor semnala averse torențiale care vor acumula 20…25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie, grindină.

Județul Hunedoara: Hunedoara, Călan, Hațeg, Beriu, Bretea Română, Teliucu Inferior, Orăștioara de Sus, Boșorod, Băcia, Mărtinești;

În intervalul 17:25 – 18:45, Bucureștiul este vizat de codul galben. Se vor semnala : Averse ce vor acumula 20…25 l/mp, vijelie, viteza vântului la rafală de 50…60 km/h, descărcări electrice, grindină.

Știre inițială

Potrivit ANM, vineri, până la ora 23.00, este cod galben de furtuni în Oltenia, în vestul şi nord-vestul Munteniei şi în sudul Banatului.

”Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Local aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului şi vijelii (rafale în general de 55…70 km/h), grindină, descărcări electrice şi averse torenţiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp”, a transmis ANM.

Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi şi în restul teritoriului, dar pe arii restrânse.

De asemenea, a fost emisă avertizare code galben de caniculă pentru ziua de vineri, în Banat, Dobrogea, sudul Crişanei, sud-vestul Transilvaniei, sudul Moldovei şi local în Oltenia şi Muntenia.

”Valul de căldură va persista şi disconfortul termic va fi ridicat. Temperaturile maxime vor fi de 34…36 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Local, minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală”, a mai transmis ANM:

Mai multe judeţe sunt sub cod portocaliu de caniculă, dar nu a mai fost emis cod roşu.

”În judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ilfov, precum şi în municipiul Bucureşti valul de căldură va persista. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi în general de 37…38 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Local, minimele termice nu vor coborî sub 22 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală”, arată ANM.

Sursa: https://www.antena3.ro/meteo/avertizare-de-vijelii-si-ploi-torentiale-in-mai-multe-judete-jumatate-de-tara-se-sufoca-din-cauza-715871.html

Ultimă oră

Același autor