11.9 C
Călăraşi
5 martie, 2024

Trei femei, cercetate pentru falsificarea unor procuri notariale pentru scoaterea copiilor din ţară

Trei femei sunt cercetate, sub control judiciar, fiind suspectate de falsificarea de înscrisuri oficiale care ulterior erau folosite la controlul de frontieră.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, acţiunea a pornit de la mai multe cazuri înregistrate în cursul anului trecut, când poliţiştii de frontieră de la Aeroportul Henri Coandă au depistat mai multe persoane care au prezentat la control procuri notariale false pentru minorii pe care îi însoţeau.

În cadrul cercetărilor s-a constatat că cei în cauză, părinţii sau rudele copiilor, au apelat la diferite persoane care le-au procurat documentele respective. Aceştia aveau nevoie de acordul celuilalt părinte pentru a ieşi cu minorul din ţară şi au motivat că nu ştiau despre faptul că documentele astfel obţinute nu erau autentificate la notariat.

Poliţiştii de frontieră au extins cercetările şi au identificat mai multe persoane, cetăţeni români, care se ocupau cu falsificarea înscrisurilor oficiale. Acestea identificau şi racolau clienţi care aveau nevoie de astfel de documente, se prezentau cu calitate oficială şi le emiteau documente false, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 150 şi 500 lei.

Poliţiştii de frontieră din cadrul aeroportului, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au făcut miercuri şapte percheziţii domiciliare la mai multe locaţii de pe raza municipiului Bucureşti, judeţului Călăraşi şi judeţul Ilfov.

În urma percheziţiilor au fost găsite mai multe documente false, matriţe pentru ştampile, laptop-uri, instrumente de stocare externe, telefoane mobile, sume de bani.

De asemenea, cinci persoane au fost duse la audieri. Faţă de trei femei, cu vârste cuprinse între 43 si 63 de ani, au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă instituirea măsurii preventive a controlului judiciar.

Cercetările în acest caz sunt continuate pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, înşelăciune, falsificarea de instrumente oficiale, folosirea de instrumente false.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/trei-femei-cercetate-pentru-falsificarea-unor-procuri-notariale-pentru-scoaterea-copiilor-din-tara-21523685

Ultimă oră

Același autor