11.8 C
Călăraşi
3 martie, 2024

UPDATE – Reţea de hoţi din magazine şi agenţii de pariuri care acţiona în zece judeţe, destructurată de poliţişti / Patru suspecţi, prinşi în flagrant/ Aceştia au fost arestaţi preventiv

2 mar 2023

Poliţiştii au destructurat o reţea de hoţi din magazine şi agenţii de pariuri care acţiona în zece judeţe. Patru dintre suspecţi au fost prinşi în flagrant, după ce au furat din trei firme din Giurgiu. Iniţial reţinuţi, aceştia au fost arestaţi preventiv.

– ”În cursul zilei de astăzi cele 4 persoane au fost prezentate procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, care a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi, în cauză fiind dispusă măsura arestării preventive faţă de aceştia”, a transmis Poliţia Judeţeană Ilfov.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Ilfov, pentru furt calificat şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu numere de înmatriculare false, urmărirea penală fiind efectuată sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu.

ŞTIREA INIŢIALĂ

– ”Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Ilfov au documentat activitatea infracţională a unei grupări, specializate în furturi din societăţi comerciale”, anunţă, joi, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că, în urma cercetărilor, s-a stabilit că persoanele care ar fi comis o faptă de furt, la data de 12 ianuarie, în localitatea Brăneşti, judeţul Ilfov, sunt membrii unei grupări infracţionale specializate în comiterea de furturi din magazine şi agenţii de pariuri, care acţionau în 10 judeţe.

Judeţele în care au comis furturi sunt Ilfov, Călăraşi, Giurgiu, Dâmboviţa, Olt, Argeş, Prahova, Teleorman, Vâlcea şi Buzău.

”În perioada 12 ianuarie 2023 – până în prezent, persoanele bănuite ar fi pătruns, pe timp de noapte, prin efracţie, în mai multe societăţi comerciale, de unde ar fi sustras bani, ţigarete şi băuturi. În noaptea de 28 februarie spre 1 martie, la ora 2.00, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Ilfov i-au depistat, în flagrant delict, în localitatea Jilava, judeţul Ilfov, pe cei 4 bărbaţi, după ce aceştia ar fi pătruns prin efracţie în 3 societăţi comerciale, din judeţul Giurgiu, de unde ar fi sustras mai multe baxuri cu ţigarete (aproximativ 1.100 de pachete), băuturi alcoolice, precum şi bani din casele de marcat”, a mai precizat sursa citată.

Potrivit poliţiştilor, unul dintre cei 4 bărbaţi era urmărit la nivel naţional.

”La comiterea celor 3 infracţiuni de furt calificat, persoanele bănuite ar fi folosit un autovehicul, pe care ar fi montat plăcuţe cu numere de înmatriculare sustrase anterior”, au mai precizat poliţiştii.

Aceştia au menţionat că, miercuri, au fost făcute 5 percheziţii, la punctul de lucru al unei persoane fizice autorizate şi domiciliile celor 4 bărbaţi, unde au fost descoperite mai multe probe şi un autoturism, care ar fi fost folosit la comiterea de infracţiuni.

Cei patru bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Sursa: https://www.news.ro/eveniment/update-retea-de-hoti-din-magazine-si-agentii-de-pariuri-care-actiona-in-zece-judete-destructurata-de-politisti-patru-suspecti-prinsi-in-flagrant-acestia-au-fost-arestati-preventiv-1922403702002023031121038824

Ultimă oră

Același autor