19.6 C
Călăraşi
28 aprilie, 2024

Zonele din România unde se citeşte cel mai mult: Bucureşti, Braşov, Cluj, Ilfov şi Iaşi

Zonele din România unde se citeşte cel mai mult sunt Bucureşti, Braşov, Cluj, Ilfov şi Iaşi. “Cărţile pentru copii” domină topul categoriilor, urmate de Beletristică.

Cele mai active judeţe în privinţa achiziţiei de carte sunt Bucureşti, Braşov, Cluj, Ilfov şi Iaşi. “Cărţile pentru copii” domină topul categoriilor, la nivelul tuturor judeţelor, urmate de Beletristică. Top 3 Categorii este completat în funcţie de judeţ de Ştiinţe Umaniste, Religie sau Spiritualitate şi Ezoterism, conform librăriei online Libris.

Topul celor mai vândute cărţi este condus de Rezervă (Prinţul Harry), urmat de Micul Prinţ (Antoine de Saint-Exupéry) şi Ţine-ţi copiii aproape (Gordon Neufeld & Gabor Maté). Lise Bourbeau este cel mai vândut autor, alături de Gabor Mate şi Prinţul Harry.

Cele mai multe comenzi de carte pe cap de locuitor s-au făcut în 2023 din Ilfov, Bucureşti şi Braşov, cu o medie a comenzii de 123 lei în Ilfov şi respectiv 144 şi 141 lei. Cluj, Iaşi şi Timişoara completează topul judeţelor cu cele mai multe comenzi pe cap de locuitor, iar cele mai puţine comenzi s-au plasat din Harghita, Covasna şi Călăraşi.

La nivel naţional, traficul înregistrat de pe dispozitivele mobile a fost de peste 3 ori mai mare decât de pe desktop, cu vârfuri în Bucureşti (85%), urmat de Timiş (84%) şi Cluj (81%).

Cel mai vândut titlu se regăseşte pe primul loc în alegerile cititorilor din 18 judeţe, respectiv Alba, Argeş, Braşov, Bucureşti, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Neamţ, Prahova, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Timiş şi Vrancea.

Dacă în Satu Mare şi Maramureş cei mai mulţi cititori sunt pasionaţi de poveştile clasice, Vrăjitorul din Oz şi Alice în Ţara Minunilor (Lewis Carroll) fiind cele mai vândute titluri, Îndreptar pentru Spovedanie (Nicodim Măndiţă) fost preferată de publicul din Botoşani şi Brăila în 2023, în timp ce în Covasna, topul vânzărilor a fost dominat de Poezii (Mihai Eminescu).

Categoria B. Întrebări şi teste pentru obţinerea permisului de conducere auto 2023 şi Noul Cod Rutier 2024 pe înţelesul tuturor (Marius Stănculescu) sunt cele mai vândute titluri din Giurgiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 12:22

astăzi, 12:19

astăzi, 12:14

Sursa: https://www.mediafax.ro/cultura-media/zonele-din-romania-unde-se-citeste-cel-mai-mult-bucuresti-brasov-cluj-ilfov-si-iasi-22228932

Ultimă oră

Același autor